Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistötekniikan alalla toimivassa ESP-konsernissa omistusjärjestely

Erkki Saarisen 1988 perustamassa ESP -konsernissa on tehty omistusjärjestely. Järjestelyn seurauksena yhtiön omistajista Hannele Kandelberg ja Ville Kovalainen ovat myyneet omistuksensa pääomistaja Erkki Saarisen myytyä osan omistuksestaan. Yhtiön uudeksi pääomistajaksi on järjestelyn myötä tullut ESP Suomi Oy, jonka taustalla on Veli-Markku Nieminen. Hän on toiminut muun muassa yrittäjänä perustamassaan Kiinteistötekniikka KS Kitek Oy:ssä sekä konsernijohtajana Peko-konsernissa. Tytäryhtiöiden vähemmistöosakkaat jatkavat osakkaina.

Erkki Saarisen 1988 perustamassa ESP -konsernissa on tehty omistusjärjestely. Järjestelyn seurauksena yhtiön omistajista Hannele Kandelberg ja Ville Kovalainen ovat myyneet omistuksensa pääomistaja Erkki Saarisen myytyä osan omistuksestaan. Yhtiön uudeksi pääomistajaksi on järjestelyn myötä tullut ESP Suomi Oy, jonka taustalla on Veli-Markku Nieminen. Hän on toiminut muun muassa yrittäjänä perustamassaan Kiinteistötekniikka KS Kitek Oy:ssä sekä konsernijohtajana Peko-konsernissa. Tytäryhtiöiden vähemmistöosakkaat jatkavat osakkaina.

ESP -konsernin emoyhtiö on ES -Projektit Oy, joka toimii pääkaupunkiseudulla sekä vientiprojekteissa. ES-Projektit Oy:n tytäryhtiöistä ESP Tekniikka Oy toimii Pirkanmaan alueella ja Levin Sähkö Oy Lapin alueella. Konserni työllistää yhteensä runsaat 40 ammattilaista. Konsernin liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella oli yli 14 miljoonaa euroa ja nettotulos oli 1,03 miljoonaa euroa.

Nieminen on nimitetty konsernijohtajaksi ja aiempi toimitusjohtaja Ville Kovalainen jatkaa yhtiössä muissa tehtävissä. Yhtiön perustaja Saarinen jää vähemmistöomistajaksi ja hän jatkaa operatiivista toimintaa keskittyen erityisesti vientiprojekteihin. Kandelberg jatkaa toistaiseksi konsernin taloushallinnosta vastaavana.

Järjestelyllä ei ole suoraa vaikutusta konsernin henkilöstöön tai asiakassuhteisiin. Jatkossa uuden pääomistajan tavoitteena on nopeassa aikataulussa laajentaa toimintaa sekä maantieteellisesti että toiminnallisesti kattamaan alueittain kaikki kiinteistötekniikan osa-alueet.

”Näen järjestelyn sekä ESP-konsernin asiakkaiden että työntekijöiden kannalta hyvin myönteisenä. Uudella pääomistajalla on selkeä tavoite rakentaa ESP-konsernista entistäkin vahvempi toimija Suomen kiinteistötekniikkamarkkinoille unohtamatta vientiprojekteja. Meistä omistajista alalla jo näyttönsä antaneen Veli-Markun tuleminen pääomistajaksi tuntuu luontevalta jatkumolta pitkän historian omaavalle yhtiöllemme.” ES-Projektit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Saarinen kiteyttää.

”ESP-konserni on vakiintunut toimija, jonka organisaatiolla on merkittävästi kokemusta vaativien kohteiden toteuttamisesta ja tältä pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan tulevaa kasvua. Entisten omistajien jäädessä toimintaan sitoutuneesti mukaan varmistamme jatkuvuuden. Erityisesti tarkoituksena on vahvistaa osaamistamme KVR-urakoinnissa, energiatehokkuudessa ja elinkaarikumppanuuksissa.” ESP Suomi Oy:n toimitusjohtaja Nieminen toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistötekniikan alalla toimivassa ESP-konsernissa omistusjärjestely”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat