Jukka Aro hyppäsi urakoinnista järjestömaailmaan – ”Tämä on näköalapaikka talotekniseen maailmaan”

Jukka Aro on tehnyt pitkän päivätyön talotekniikka-alan työnantajien palveluksessa. Ja vaikka hän kuinka yritti ottaa etäisyyttä oman suvun perheyritykseen, lopulta veri veti myös Aro Systemsin palvelukseen. Kun talotekniikka on geeneissä jo kolmannessa polvessa, ei kohtaloa ole helppo välttää – eikä tarvitsekaan.

Building 2030 antaa eväitä tuplatyön vähentämiseen talotekniikan suunnittelussa

Building 2030 -hanke luotaa rakentamisen haasteita tunkeutumalla syvälle varsinaisen työmaan ja suunnittelun arkeen. Hankkeissa on löydetty useita kipupisteitä – ja myös ratkaisuja ongelmien taklaamisen – mutta tulokset jalkautuvat tuskallisen hitaasti käytäntöihin.

Helsinkiläisessä taloyhtiössä vesikatolle asennetut vedonparantajat tehostavat painovoimaista ilmanvaihtoa

Painovoimaisesta ilmanvaihdosta voidaan olla monta mieltä, mutta ei sekään toimi ikuisesti ilman saneeraustoimia. Helsingissä Hämeentiellä sijaitsevassa taloyhtiössä tehdään perusteellista linjasaneerausta julkisivuremontin yhteydessä.

Talotekniikka 2030 -hankkeen ensimmäisiä tutkimustuloksia julki: Uusia näkemyksiä, vahvistuksia vanhoille ja tutut ongelmat nostavat päätään

Talotekniikka 2030 -hankkeen ensimmäisten tutkimushankkeiden tulokset ovat enimmäkseen rohkaisevia. Paljon on saatu hyviä tuloksia aikaan, mutta rakennus- ja talotekniikka-alaa yleisesti vaivaavat ongelmat nousevat edelleen esiin. Eli astia vuotaa toisesta päästä, kun sitä yritetään paikata toisesta. Tutkittavaa siis riittää.