Viikin kampuksen kirjastorakennus kylmenee aurinkovoimalla

Oulun Energia toimittaa Helsingin yliopiston Viikin kampukselle 140 kilowatin aurinkovoimalan. Reilusta viidestäsadasta paneelista koostuva voimala rakennetaan kampuksen päärakennukseen, Infokeskus Koronaan.

Oulun Energia toimittaa Helsingin yliopiston Viikin kampukselle 140 kilowatin aurinkovoimalan. Reilusta viidestäsadasta paneelista koostuva voimala rakennetaan kampuksen päärakennukseen, Infokeskus Koronaan.

Aurinkoenergialla saadaan katettua lähes sataprosenttisesti rakennuksen jäähdytykseen tarvittava energia. Asennukset aloitetaan kesäkuussa ja tavoitteena on, että voimala on tuotannossa heinäkuussa 2015.

Viikin kampus on Suomen suurin bio- ja ympäristöalan osaamiskeskittymä. On luontevaa, että se on edelläkävijä uusiutuvan energiantuotannon osalta.

”Mikä voisikaan olla aurinkovoimalalle parempi paikka kuin Viikin kampus. Voimala integroituu loistavasti Viikin kokonaisuuteen”, apulaisjohtaja Aimo Hämäläinen Helsingin yliopiston Tila- ja kiinteistökeskuksesta iloitsee.

Aurinkovoimala ja sen uusiutuvan energian tuotanto näkyvät päivittäin kampuksella. Tuhannet opiskelijat voivat ottaa mallia siitä, miten kestävää kehitystä rakennetaan ja viedään eteenpäin.

”Esimerkin avulla voimme vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen suhteessa luonnonvarojen tuhlaamiseen ja fossiilisten polttoaineiden käyttöön. Ja tämä on vasta ensimmäinen askel. Aurinkoenergian tuotanto voidaan jo lähitulevaisuudessa moninkertaistaa. Sitten puhutaankin jo megawatin tehoista”, Hämäläinen arvioi.

”Tällä hetkellä Suomen kymmenen suurimman joukkoon sijoittuva aurinkovoimala tuottaa valmistuttuaan 15 prosenttia Koronan tarvitsemasta vuotuisesta sähköenergiasta”, myyntijohtaja Seppo Tuomi Oulun Energiasta laskee.

Viikin kampuksen aurinkovoimalahanke on Oulun Energian suurin avaus pääkaupunkiseudulla. Pohjois-Suomeen yhtiö on toimittanut jo useita aurinkosähköjärjestelmiä niin yrityksille kuin yksityisillekin. Yhtiö rakentaa parhaillaan Suomen suurinta aurinkovoimalaa sanomalehti Kalevan painotaloon Ouluun.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Viikin kampuksen kirjastorakennus kylmenee aurinkovoimalla”

Jätä kommentti