Kokeile kuukausi maksutta

Technopolis myi kaksi kampusta 60,6 miljoonalla eurolla

Technopolis on maanantaina 21. marraskuuta allekirjoittanut sopimuksen Lappeenrannan kampuksen sekä Tampereen Finnmedin kampuksen myynnistä.

Technopolis on maanantaina 21. marraskuuta allekirjoittanut sopimuksen Lappeenrannan kampuksen sekä Tampereen Finnmedin kampuksen myynnistä.

Kauppahinta on yhteensä 60,6 miljoonaa euroa, ja luovutettavien kiinteistöjen yhteenlaskettu bruttopinta-ala on 38300 neliömetriä. Kauppahinta ylittää kiinteistöjen käyvän arvon.

Kaupalla on 1,0 miljoonan euron negatiivinen vaikutus Technopoliksen vuoden 2016 liikevaihtoon, mutta positiivinen 0,3 miljoonan euron vaikutus käyttökatteeseen.

Ostajana on kotimaisten sijoittajien joukko, johon kuuluvat sijoitusrahastot eQ Hoivakiinteistöt ja eQ Liikekiinteistöt, kiinteistösijoitusyhtiö Investors House Oyj sekä sen osaomistama ja hallinnoima Kampus Skinnarila Oy.

”Tämä divestointi on osa strategiaamme keskittää kampuksiamme Suomessa ja vähentää kotimaisten kampusten osuutta kiinteistösalkussamme. Se antaa meille lisää resursseja laajentumiseen Pohjoismaissa ja Baltiassa”, Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang sanoo.

Technopolis osti Skinnarilan kampuksen (24100 m²) Teknologiakeskus Kareltek Oy:ltä vuonna 2005. Tällä hetkellä siellä toimii 80 yritystä, joissa työskentelee noin 1000 ihmistä. Kaikki Technopoliksen työntekijät Lappeenrannassa siirtyvät Investors Housen palvelukseen.

Vuonna 2011 valmistunut Finnmedin kampus (14,200 m²) on Technopoliksen rakentama. Tällä hetkellä siellä toimii silmäsairaala sekä potilashotelli, mikä erottaa Finnmedin muista Technopoliksen kampuksista.

”Kaupan myötä pystymme keskittymään paremmin vahvuuksiimme, joita ovat monikäyttäjäympäristöt ja palvelut. Tämä ominaispiirre näkyy vahvasti muilla Tampereen kampuksillamme”, Technopoliksen Tampereen yksikön johtaja Satu Eskelinen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Technopolis myi kaksi kampusta 60,6 miljoonalla eurolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat