Energiatehokkuus Korjausrakentaminen Uutiset Seppo Mölsä 5 kommenttia

Muutos korjausrakentamisen energiatehokkuusasetukseen

Ympäristöministeriö on antanut perjantaina 12.5. asetuksen, jolla muutetaan aiempaa asetusta rakennuksen energiatehokkuuden parantamisesta korjaus- ja muutostöissä.

Asetukseen on lisätty määrittelyt tekniselle, toiminnalliselle ja taloudelliselle toteutettavuudelle sekä laajamittaiselle korjaukselle. Asetukseen on lisätty minimihyötysuhdevaatimukset lämmitysjärjestelmille. Esitettyihin lämmitysjärjestelmien vaatimustasoihin päästään nykyisillä käytössä olevilla tekniikoilla ja järjestelmillä. Muutoksilla ei arvioida olevan vaikutusta nykyisiin tulkintoihin.

Asetuksesta on poistettu luettelo rakennusluokista, joihin ei sovelleta energiatehokkuutta koskevia vähimmäisvaatimuksia, koska luettelo on lisätty maankäyttö- ja rakennuslakiin.

Asetusmuutos on osa uudelleenlaaditun rakennusten energiatehokkuusdirektiivin (2010/31/EU) kansallista toimeenpanoa. Asetus tulee voimaan 1.6.2017.

Keskustelu artikkelista: 5 kommenttia

 • Asetus on annettu tänään 12.5.2017. Vielä se ei näy olevan jaossa Internetissä. Jos määräys tulee Internetiin nähtäväksi seuraavana arkipäivänä eli 15.5., jää aikaa sen julkaisusta soveltamiseen vain kaksi viikkoa.

  Vastaa
 • Lievennyksien aika

  Miksi Suomessa on kaikkein tiukimmat määräykset. Energian, lämmön, palo, äänen eristyksen suhteen jne ei missään muussa Eu maassa ole näin eikä kylläkään missään päin maailmatakaan. Kurjistutamme alaa ja rakentajia liian kireillä määräyksillä.

  Vastaa
 • Matti Nikkilä

  Tiukat energiamääräykset tuhoavat rakennuksien sisäilman. Tätäkö haluttiin vihreässä kiimassa.
  Tämä katastrofi on ensimmäisiä kunnon seurauksia tieteen ja terveen järjen hylkäämässä vihreässä uskonnossa.

  Vastaa
 • Jos otettaisiin malli suoraan Saksasta, niin tilanne olisi paljon parempi ja täkäläinen yliampuva lakeerikenkien sekoilu jäisi pois.

  Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia