Tikkurila rakentaa uuden tehtaan Venäjälle

Tikkurila on allekirjoittanut aiesopimuksen seitsemän hehtaarin teollisuustontin ostamisesta Venäjältä, läheltä Pietaria. Uuden tehtaan rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2018.

Tikkurila on allekirjoittanut aiesopimuksen seitsemän hehtaarin teollisuustontin ostamisesta Venäjältä, läheltä Pietaria. Uuden tehtaan rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2018.

Investoinnin kokonaissuuruus tulee olemaan noin 30-35 miljoonaa euroa hankkeen lopullisesta toteutuksesta riippuen. Tehdasalueen suunnittelu alkaa välittömästi. Tuotanto alkanee vuonna 2020.

Tehdas rakennetaan Greenstaten teollisuuspuistoon, kaksi kilometriä Pietarista etelään. Tehtaan vuosikapasiteetti tulee olemaan 30 miljoonaa litraa. Sitä on mahdollista kasvattaa tulevaisuudessa.

Tehdasalueelle tulee myös tutkimuskeskus sekä suuret varastotilat raaka-aineita ja valmiita tuotteita varten rautatieyhteyksin, mikä Tikkurilan mukaan parantaa ja vahvistaa yrityksen jakeluverkkoa.

Tehdas tuottaa kauppa- ja rakennusmaaleja sekä teollisuusmaaleja, ja se korvaa kaksi Pietarissa toimivaa, liuoteohenteisia maaleja tuottavaa yksikköä. Investoinnin jälkeen Tikkurilalla on Pietarin alueella yksi vesiohenteisia ja yksi liuoteohenteisia maaleja valmistava tehdas. Investointi kasvattaa Venäjän nettokapasiteettia, ja tuotantoa voidaan tarvittaessa laajentaa lisää tulevaisuudessa.

”Olemme sitoutuneet kehittämään liiketoimintaamme Venäjällä, joka on Tikkurilan toiseksi suurin markkina-alue Ruotsin jälkeen. Olemme Venäjällä selkeä kauppa- ja rakennusmaalien markkinajohtaja, ja haluamme vahvistaa asemaamme tulevaisuudessa kaikissa asiakassegmenteissämme. Uusi tehdas, varasto ja tutkimuskeskus parantavat kilpailukykyämme, tuotantomahdollisuuksiamme ja asiakaspalveluamme,” Tikkurilan toimitusjohtaja Erkki Järvinen sanoo.

”Tehtaan sijaintia pohdittiin useiden vaihtoehtojen pohjalta. Leningradin oblastissa sijaitseva Greenstaten teollisuuspuisto valittiin sen ihanteellisen sijainnin takia. Haluamme myös pitää kiinni niistä ammattitaitoisista ihmisistä, jotka jo työskentelevät Pietarin yksiköissämme,” sanoo Petri Miettinen, Tikkurilan toimitusketjusta vastaava johtaja.

”Uusimpien tuotantotekniikoiden käyttöönotto lyhentää läpimenoaikoja ja pienentää ympäristöjalanjälkeämme. Haluamme suosia laadukkaita tuotteita, jotka ovat kestäviä ja turvallisia niin käyttäjilleen kuin ympäristöllekin.”

Tikkurila on toiminut Venäjän markkinoilla jo vuosikymmeniä. Se alkoi viedä maaleja ja pinnoitteita entiseen Neuvostoliittoon 1970-luvulla. Tikkurila avasi Venäjän ensimmäisen länsimaisen maalitehtaan Pietariin vuonna 1995.

Tällä hetkellä Tikkurilalla on Venäjällä neljä tuotantoyksikköä: kolme Pietarissa ja yksi Staryi Oskolissa. Tikkurilan logistiikka- ja jälleenmyyntiverkosto kattaa koko maan. Tikkurilan keskeisimmät brändit Venäjällä ovat Tikkurila ja Teks.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Tikkurila rakentaa uuden tehtaan Venäjälle”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat