Joensuulainen teräskatteiden ja seinäprofiilien valmistukseen erikoistunut Poimukate oy on hankkinut määräenemmistön lahtelaisesta kattoasennusliike Eliittikatot oy:stä. Ostokohde on selvästi isompi kuin ostaja.

Katevalmistaja osti enemmistöosuuden itseään isommasta kattoasentajasta

Joensuulainen teräskatteiden ja seinäprofiilien valmistukseen erikoistunut Poimukate oy on hankkinut määräenemmistön lahtelaisesta kattoasennusliike Eliittikatot oy:stä. Ostokohde on selvästi isompi kuin ostaja.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

”Valmistaja laajentaa palvelusektorille. Haluamme jatkossa olla merkittävä toimija sekä kattoasennuksissa että valmistajana, siitähän tässä lähtökohtaisesti on kysymys”, Poimukatteen toimitusjohtaja Juha Sivonen toteaa.

Tuoreet kumppanit tuntevat toisensa entuudestaan hyvin, sillä Eliittikatot on Poimukatteen pitkäaikainen asiakas. Vaikka Poimukatteen liiketoiminnan ydintä ovat omassa tehtaassa valmistetut katto- ja julkisivuprofiilit, ei asennuspuoli suinkaan ole sille hyppy tuntemattomaan. Poimukatteen juuret ovat juuri kattojen asennuksissa, ja yritys on viime vuosina tullut mukaan uudestaan myös asennuspuolelle Itä-Suomen alueella.

Eliittikatot sen sijaan toimii koko maassa, ja se on viime vuosina tehnyt kattoasennuksia noin 800 katon vuosivauhdilla. Poimukate saakin Eliittikatoista koko maan kattavan asennusverkoston.

”Markkinatilanne muuttuu koko ajan siihen suuntaan, että kattoremontteja tai -asennuksia ostetaan siihen erikoistuneilta yrityksiltä, ja yhä harvempi tekee sen itse. Yhdistämällä asennukset ja valmistuksen samoihin käsiin haluamme varmistaa, että olemme vahva toimija myös jatkossa”, Eliittikattojen toimitusjohtaja Markku Kamula sanoo.

Eliittikatot jatkaa omana brändinään nykyisen johdon alaisuudessa myös yrityskaupan jälkeen, ja sen neljä vanhaa pääomistajaa jäävät mukaan pienosakkaiksi.

Eliittikattojen liikevaihto päättyneellä tilikaudella oli 10,7 miljoonaa euroa, kun Poimukatteen liikevaihto oli 6,5 miljoonaa euroa. Ostokohteen henkilöstömääräkin on selvästi suurempi, 80 henkeä. Ostajan palveluksessa on 30 henkeä. Molempien yritysten liiketoiminta on ollut viime vuodet selvästi voitollista, Poimukatteen liikevoittoprosentti oli viime tilikaudella 8,5 ja Eliittikattojen 5,7.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Katevalmistaja osti enemmistöosuuden itseään isommasta kattoasentajasta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi