Rakennusyhtiöiden liikevaihto kasvoi keväällä

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden maalis-toukokuussa 3,9 prosenttia vuoden takaisesta. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajista.

Asuntotyömaita on riittänyt ympäri Suomea. Kuva: Anne Kurki

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen liikevaihto kasvoi 9,4 prosenttia vuoden takaisesta ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 3,9 prosenttia. Sen sijaan maa- ja vesirakentamisessa liikevaihdon kehitys jatkui heikkona, kun toimialan liikevaihto väheni maalis-toukokuussa peräti 16,4 prosenttia vuoden takaisesta.

Myynnin määrä laski

Rakennusyritysten myynnin määrä laski kuluvan vuoden maalis-toukokuussa 0,6 prosenttia vuoden takaisesta. Talonrakentamisessa myynnin määrä kasvoi 4,7 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisessa myynnin määrä puolestaan väheni peräti 17,8 prosenttia ja erikoistuneessa rakennustoiminnassa 0,7 prosenttia.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyhtiöiden liikevaihto kasvoi keväällä”

Jätä kommentti