Kokeile kuukausi maksutta

Aberdeenin rahasto osti yli 800 asuntoa Suomesta

Asuntokohteisiin sijoittava Aberdeen Standard Investmentsin hallinnoima rahasto on ostanut 824 asuntoa Suomesta. Suurin osa asunnoista sijaitsee pääkaupunkiseudulla.

Suurin osa Aberdeenin ostamista asunnoista sijaitsee pääkaupunkiseudulla.

Aberdeen Standard Pan-European Residential Property -rahasto osti asunnot LähiTapiolalta. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Suomesta ostetut kohteet ovat valmistuneet vuosina 2011-2015 ja varusteltu moderneilla ja laadukkailla ratkaisuilla. Asuntojen keskipinta-ala on 55 neliötä, ja pääosassa niistä on yksi tai kaksi makuuhuonetta sekä lasitettu parveke ja sauna.

Sijoitus kasvattaa rahaston asuntokannan yli kaksinkertaiseksi. Kauppa oli rahaston ensimmäinen sijoitus Suomeen. Asunnot ostaneella rahastolla on aikaisemmin ollut omistuksessaan 610 asuntoa Tanskassa, Itävallassa ja Ranskassa.

Rahasto on perustettu tämän vuoden maaliskuussa 355,5 miljoonan sijoituksilla eurooppalaisilta institutionaalisilta sijoittajilta. Rahaston tavoitteena on sijoittaa kysyttyihin ja laadukkaisiin vuokrakohteisiin Euroopan suurimmissa kaupungeissa.

”Tavoitteena on kasvattaa rahaston arvo 1,5 miljardiin keskipitkällä aikavälillä. Aberdeen Standard Investments hallinnoi tällä hetkellä yhteensä noin 6 miljardin euron asuntosalkkua Euroopassa. Nyt hankitut kohteet ovat erinomainen lisä rahaston olemassa olevaan salkkuun”, Aberdeen Standard Investmentsin maajohtaja Ville Raitio toteaa tiedotteessa.

”LähiTapiola on toteuttamassa asuntorahastojensa strategiaa, ja nyt tehty kauppa on tärkeä osa sitä. Olemme viimeisten vuosien aikana rakennuttaneet noin 5000 laadukasta asuntoa Suomen kasvukeskuksiin”, LähiTapiola Kiinteistöpääomarahastojen toimitusjohtaja Kim Särs kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aberdeenin rahasto osti yli 800 asuntoa Suomesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat