Kokeile kuukausi maksutta

Skanska ja SYK sopivat Jyväskylän yliopiston kirjaston kehitysvaiheesta

Skanska on valittu Suomen Yliopistokiinteistöjen kumppaniksi Jyväskylän yliopiston uudistushankkeen kehitysvaiheeseen. Jyväskylän Seminaarinmäen kampuksella sijaitseva kirjasto peruskorjataan kokonaisuudessaan vuosina 2019–2021.

Skanska on valittu Suomen Yliopistokiinteistöjen kumppaniksi Jyväskylän yliopiston uudistushankkeen kehitysvaiheeseen. Jyväskylän Seminaarinmäen kampuksella sijaitseva kirjasto peruskorjataan kokonaisuudessaan vuosina 2019–2021.

Kirjastorakennus on arkkitehti Arto Sipisen suunnittelema ja rakennettu vuonna 1974. Rakennukseen suunnitellaan parhaillaan mittavaa peruskorjausta ja modernisointia. Tiedon käyttämisen tavat muuttuvat, ja se synnyttää muutostarpeita myös tiloihin. Tilojen kehittämistä on jo tehty ja tehdään myös jatkossa yhdessä käyttäjien kanssa.

”Kirjaston uudistushankkeen projektinjohtourakka on jaettu kahteen osaan, kehitysvaiheeseen ja toteutusvaiheeseen. Toteutusvaiheesta tehdään erillinen päätös kehitysvaiheen perusteella arviolta keväällä 2019”, johtaja Aki Havia Suomen Yliopistokiinteistöistä kertoo tiedotteessa.

Kirjaston uudistushankkeessa tarkoituksena on uusia niin rakennuksen tekniikkaa, rakenteita kuin pintojakin.

Suomen Yliopistokiinteistöjen tavoitteena ovat Euroopan vastuullisimmat kampukset, ja tavoitteen saavuttamiseksi yliopistorakennuksia uudistetaan ympäristötehokkaammiksi. Jyväskylän yliopiston kirjasto uudistetaan Breeam-ympäristösertifikaatin mukaiseksi. Se, mihin Breeamin tasoon rakennus korjataan ja millaisin keinoin energiatehokkuutta parannetaan, tarkentuu hankkeen kehitysvaiheen aikana. Kiinteistöstä tulee noin 15 prosenttia energiatehokkaampi kuin rakennusmääräykset edellyttävät.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska ja SYK sopivat Jyväskylän yliopiston kirjaston kehitysvaiheesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat