Kokeile kuukausi maksutta

Eliel Saarisen arvotalo muuttuu asunnoiksi

Helsingin Munkkiniemessä sijaitseva näyttävä jugendrakennus aiotaan muuttaa asunnoiksi. Arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelema Munkkiniemen koulutustalo on nykyisin toimitilakäytössä, joskin se on ollut pitkään pääosin tyhjillään.

Munkkiniemen koulutustalo on nykyisin lähes tyhjillään. Kuva: HS / lukijan kuva

Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantaina 6. toukokuuta kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle koulutustalon asumiskäyttöön muovaamisen mahdollistavaa asemakaavan muutosta.

Vuonna 1918 valmistunut, alun perin Munkkiniemen pensionaattina tunnettu rakennus toimi muutamat ensimmäiset vuotensa hostellin kaltaisena majoituspaikkana. Sen jälkeen rakennus on ollut muun muassa Kadettikouluna ja erilaisina muina toimitiloina. Linnamainen rakennus on nykyisin valtion omistuksessa.

Koulutustalon käyttötarkoituksen muuttuminen ei tule kaupungin virkamiesten mukaan tarkoittamaan sitä, että rakennuksen ulkonäkö muuttuisi radikaalisti. Kaavaratkaisussa aiotaan säilyttää rakennuksen ulkoasun sekä merkittävimpien sisätilojen rakennustaiteelliset ja kulttuurihistorialliset arvot.

”Suojelumääräyksiä on tarkennettu ja täydennetty erityisesti suojeltavien sisätilojen osalta rakennuksen käyttötarkoituksen muuttuessa ja sen siirtyessä yksityisomistukseen”, kaupunginhallituksen esityslistassa kerrottiin.

Asumiskäyttöön tarvittavat autopaikat on esimerkiksi määrä sijoittaa pihan puolelle maan alle siten, että korttelin sisäpiha-alue säilyy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Eliel Saarisen arvotalo muuttuu asunnoiksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat