Rakennusliitto aikoo mennä tukilakkoon joulukuussa

Liitto aikoo tukea Teollisuusliiton työtaistelua, jonka pitäisi alkaa 9.12.

 

Rakennusliitto kertoo verkkosivuillaan tukevansa myötätuntolakolla Teollisuusliiton 9.-11.12. pidettäväksi ilmoittamaa työtaistelua. Tuki toteutetaan kaikissa Teollisuusliiton lakon alaisissa toimipaikoissa.

Liiton mukaan tukilakkoon osallistuvat näissä toimipaikoissa työskentelevät Rakennusliiton jäsenet.

Luettelo toimipaikoista löytyy Teollisuusliiton verkkosivuilta www.teollisuusliitto.fi/tyoelama/tyotaistelu/lakonalaiset-toimipaikat/.

Teollisuusliitto ilmoitti viikonloppuna laajoista lakoista, joilla se pyrkii vauhdittamaan työehtosopimusneuvotteluita. Lakkoon on menossa työntekijöitä kymmeneltä Teollisuusliiton sopimusalalta, yhteensä noin 35 000 työntekijää 180 yrityksestä.

Teollisuusliiton julistaman työnseisauksen piirissä ovat teknologiateollisuuden, malmikaivosten, kumiteollisuuden, öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuuden, kemian perusteollisuuden, lasikeraamisen teollisuuden, muovituoteteollisuuden ja kemiantuoteteollisuuden, teknisen huollon ja kunnossapidon sekä mekaanisen metsäteollisuuden sopimisalat sekä puolustusministeriön työpaikat.

Juttua täydennetty 26.11. klo 16.36

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusliitto aikoo mennä tukilakkoon joulukuussa”

Vastaa