Hiedanrannan alueen kehittäminen jatkuu Tampereella

Tulevaisuudessa Hiedanrannassa on koteja 25 000 asukkaalle sekä 10 000 työpaikkaa.

Tampereen Hiedanrannan alueelle rakennetaan kaupungin läntinen keskus, jossa luodaan uusia ratkaisuja niin asumiselle kuin työnteolle, kiertotaloudelle ja yhteiskäytölle. Kuva: Petri Kivinen.

Tampereen kaupunki luovuttaa apporttiomaisuutena yhteensä noin 37 hehtaarin suuruiset maa-alueet Hiedanranta Ky:lle. Hiedanranta Ky on toinen kaupungin perustamista yhtiöistä, joiden tehtävänä on kehittää Hiedanrannan aluetta.

Luovutettujen maa-alueiden arvo yhteensä on noin 13 miljoonaa euroa.

Hiedanranta Ky:n tehtävä on kehittää maa-alueet tonteiksi, infrastruktuuriksi ja kaupunkirakentamista toteuttavaksi kaupunginosaksi. Tampereen kaupunki siirtää vaiheittain osia Hiedanrannan maaomaisuudestaan Hiedanranta Ky:lle ja samalla asettaa yhtiölle alueisiin liittyvät kehittämisvastuut.

Hiedanranta Ky hankkii rahoituksen markkinoilta ja rakennuttaa alueella tarvittavan infrastruktuurin sekä kehittää alueet valmiiksi tonteiksi.

Kortteleiden valmistuttua Hiedanranta Ky luovuttaa valmiit yleiset alueet infrastruktuureineen kaupungille kehittämiskorvauksina tai muulla tavoin. Valmiit tontit myydään tai vuokrataan noudattaen Tampereen kaupungin maapolitiikan linjauksia.

Tulevaisuudessa Hiedanrannassa on koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja 10 000 tekijälle.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Hiedanrannan alueen kehittäminen jatkuu Tampereella”

  1. Taas uusi kaupungin yhiö, joka hankkii muka rahoituksensa markkinoilta. Mutta kaupunki takaa lainat.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat