Kokeile kuukausi maksutta

Senaatti ja Kruunuasunnot hakevat Sotamuseon tontille uusiokäyttöä – ja uutta omistajaa

Sotamuseon vanhoihin rakennuksiin voisi tulla esimerkiksi toimitilaa, hotelli sekä päiväkoti. Lisäksi Senaatti ja Kruunuasunnot selvittävät täydennysrakennusmahdollisuutta omilla tonteillaan.

Uudenmaan kasarmi rakennettiin 1800-luvun lopulla. Sotamuseon tilat ovat olleet tyhjillään jo muutaman vuoden ajan. (Kuva: Tuomas Uusheimo)

Senaatti-kiinteistöt hakee yhdessä Kruunuasuntojen kanssa Helsingin Kruununhaassa sijaitsevan Sotamuseon tonteille ja rakennuksille uutta käyttöä. Tällä hetkellä tyhjillään olevat sotamuseon rakennukset suojellaan ja niille etsitään uutta omistajaa. Samassa yhteydessä tutkitaan myös tonttien täydennysrakentamisen mahdollisuuksia.

Alustavien suunnitelmien mukaan Sotamuseon vanhoihin rakennuksiin voitaisiin sijoittaa esimerkiksi toimitilaa, hotelli sekä päiväkoti. Tarjolla on mahdollisuuksia myös yhtenäisen korttelipihan suunnittelulle ja toteutukselle. Tonteista on jätetty asemakaavan muutoshakemus ja kaupunki käynnistää virallisen asemakaavaprosessin vielä kuluvan kevään aikana.

”On tärkeää saada tyhjillään olevat rakennukset uuteen käyttöön. Kortteliin tulee uutta elämää ja viihtyisyyttä sekä toivottavasti myös parempi ratkaisu nykyiselle avoparkkialueelle. Autopaikat voitaisiin sijoittaa esimerkiksi pihan alle rakennettavaan pysäköintihalliin”, sanoo Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Otto Virenius tiedotteessa.

Senaatti-kiinteistöt järjesti korttelin tulevaisuuden suunnitelmista hiljattain keskustelutilaisuuden korttelin asukkaille.  Vanhojen kasarmirakennusten suojelua ja saamista uuteen käyttöön pidettiin hyvänä tavoitteena, mutta kaavailtuun täydennysrakentamiseen suhtauduttiin kriittisesti. Parempana ratkaisuna pidettiin kasarmirakennusten muuttamista asunnoiksi.

Uudenmaan kasarmi rakennettiin 1880-luvun alussa Uudenmaan tarkk’ampujapataljoonalle. Liisankadun ja Maurinkadun kulmaan sijoittuvat miehistökasarmit kuuluivat pataljoonaa varten rakennettuun kasarmikokonaisuuteen.

Maurinkadun siivessä toiminut Sotamuseo perustettiin Liisankadun kivijalkaan vuonna 1929.  Liisankadun siiven näyttelytilat suljettiin huonokuntoisina toukokuussa 2016.  Nykyisin Sotamuseo toimii Suomenlinnassa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti ja Kruunuasunnot hakevat Sotamuseon tontille uusiokäyttöä – ja uutta omistajaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat