Kokeile kuukausi maksutta

Rakennustyömaille kehitettiin oma koronasovellus

Rambollin kehittämän sovelluksen ohjeistus noudattaa Tanskan rakennusteollisuuden kattojärjestön Dansk Byggerin ohjeita, mutta niitä voi soveltaa myös Suomessa.

Työmailla voi tutkailla työkohteiden lisäksi myös koronaohjeistuksia. Rambollin kehittämä mobiilisovellus on ladattavissa kuudella eri kielellä. (Kuva Ramboll)

Rakennusalan ammattilaisille on kehitetty ilmainen koronasovellus, jonka tavoitteena on edistää turvallista työskentelyä rakennustyömailla pandemian aikana. Sen avulla voi tunnistaa työtilanteita, joissa piilee tartuntariski. Sovellus myös opastaa työtapoihin, joilla estetään infektion leviäminen työmailla.

Rambollin Tanskassa kehittämä mobiilisovellus on nimeltään ’ForeBYG Smitte’ (estä infektio). Se on saatavana ilmaiseksi App Storessa ja Google Playssa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, tanskaksi, puolaksi ja norjaksi.

Rakennusala on määritelty yhteiskunnan kannalta kriittiseksi, ja työmaat pyritään pitämään käynnissä poikkeustilanteesta huolimatta. Ohjeistusta kuitenkin tarvitaan.

”Kehittämämme sovellus simuloi sellaisia tilanteita rakennustyömaalla, joissa on riski infektion leviämiseen. Mitä laajemmin ihmiset tulevat niistä tietoiseksi, sitä helpommin muistamme toimia vastuullisesti,” sanoo yksikönpäällikkö Nina Cross Rambollin Ympäristö ja Terveys -liiketoiminnasta.

Applikaatio ohjaa rakennusalan ammattilaisia tyypillisten tilanteiden läpi virtuaalisella rakennustyömaalla ja auttaa toimimaan tavalla, jolla vältetään sekä henkilökohtaista että työtovereiden altistumista infektioille.

Sovelluksen ohjeistus noudattaa Tanskan rakennusteollisuuden kattojärjestön Dansk Byggerin ohjeita, mutta ne ovat Rambollin mukaan sovellettavissa myös suomalaisilla työmailla.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Rakennustyömaille kehitettiin oma koronasovellus”

  1. Ja höpön löpön, A4: lla näyttää hyvältä.

  2. Ilmaisohjelmissa perinteisesti käyttäjä luovuttaa kaiken datansa ohjelman kehittäjälle maksuksi. Tämäkin juttu oli jälleen Rambollin ilmainen mainos. Sovelluksessa tuskin on mitään sellaista, mitä tavallinen ihminen ei pystyisi itse päättelemään järjen käytöllä. Tarkoitus lieneekin kerätä tietoa työntekijöiden toiminnasta työpäivän aikana, johon tällainen sovellus levitessään tarjoaa loistavat mahdollisuudet.

  3. Ohjelmat ovat omiaan nostamaan käyrää, vielä apotti 2g-yhteydellä työmaan pyöröporttiin kyselemään lisää.

  4. Bulgaarikasakkimongoliviro duunarithan näitä käyttääkin. Haloo haloo siellä norsunluutornissa herääätyyyyyys !

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat