Espoon Karhusaareen ei rakenneta Lastenmaailmaa

Hanketta ei olisi voitu rakentaa halutusti. Lisäksi koronapandemia vaikeutti rahoituksen saamista.

Espoon Karhusaareen suunniteltu Lastenmaailmaa ei toteudu. Havainnekuva: Lastenmaailma ry

Lastenmaailmaa Espoon Karhusaareen suunnitellut Lastenmaailma ry vetäytyy hankkeesta. Hankkeen valmistelu päättyy.

Lastenmaailmasta suunniteltiin kansainvälisesti kiinnostavaa ja taiteellisesti korkeatasoista ympärivuotista matkailukohdetta.

Sen painopisteiksi suunniteltiin suomalaista lastenkirjallisuutta ja pohjoismaista lastenkulttuuria. Lastenmaailman tavoitteena oli houkutella jopa 600 000 kävijää vuodessa.

Espoon Karhusaari valikoitui sijoituspaikaksi liikenteellisesti hyvän sijaintinsa ja teemaan sopivan ympäristönsä vuoksi.

Espoon kaupunki katsoi, että Karhusaaren nykyinen kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennuskokonaisuus ja sen kehittäminen olisi ollut mahdollista ottaa osaksi hanketta.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet samaa mieltä. Hanke keräsi myös paljon vastustusta.

Työtä ei tehty turhaan

Lastenmaailma ry on nyt todennut, ettei alueesta tehty luontoselvitys mahdollista hankkeen toteutumista aiotussa laajuudessa. Lisäksi koronapandemia vaikutti hankkeen rahoituksen saatavuuteen.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä on pahoillaan siitä, ettei toteuttamiskelpoista yhtälöä löytynyt.

”Karhusaareen on ajan saatossa tehty paljon erilaisia esityksiä, joista mielestäni alueen varaaminen lapsille ja Lastenmaailmalle on toistaiseksi ollut paras”, Mäkelä toteaa.

Mäkelän mukaan tehty työ ei kuitenkaan ole ollut turhaa, vaikka valmistelutyö tässä vaiheessa päättyy. Saaren luonnosta ja kulttuuriympäristöstä on nyt uutta arvokasta tietoa.

”Mikäli jatkokehittämiseen myöhemmin palataan, alueen luontoselvitys ja kulttuuriympäristöselvitys ovat valmiina. Valmistelutyötä voidaan myös hyödyntää muilla potentiaalisilla alueilla Espoossa”, hän sanoo.

Lastenmaailma ry aloitti Lastenmaailman suunnittelun kesällä 2018. Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto myönsi hankkeelle vuoden 2020 loppuun asti kestävän suunnitteluvarauksen 7.1.2019.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Espoon Karhusaareen ei rakenneta Lastenmaailmaa”

  1. alun alkujaankin pähkähullu idea?? miten espoon kaupunki ylipäätään olisi tunkemassa verovaroja tälläiseen umpihulluun päähänpistoon???

Jätä kommentti