Kokeile kuukausi maksutta

YIT rakentaa Premicolle neljä kohtuuhintaista vuokra-asuntokohdetta

Vuokra-asuntoihin erikoistuneen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Premicon hallinnoima Premico Asuntorahasto II ky ja YIT ovat sopineet neljän vuokra-asuntohankkeen toteutuksesta.

Pääkaupunkiseudulle ja sen kehyskuntiin toteutettavat hankkeet sisältävät yhteensä 136 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. Neljästä hankkeesta kahden rakentaminen on jo aloitettu. Loput kaksi kohdetta, joista osapuolet ovat allekirjoittaneet esisopimuksen, on tarkoitus aloittaa kolmannen vuosineljänneksen 2020 aikana.

Vuonna 2019 perustetun Premico Asuntorahasto II ky:n tavoitteena on rakennuttaa noin 1700 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa Suomen kasvukeskuksiin vuoden 2023 loppuun mennessä. Rahasto on jatkoa Premico Asuntorahasto ky:lle, jonka omistuksessa on yli 900 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulla.

Rahaston omistamien asuntojen vuokratasot ovat, riippuen kohteesta, kahdesta viiteen euroa neliöltä kuukaudessa edullisempia kuin vastaavat vapaarahoitteiset vuokra-asunnot.

”Nyt hankitut kohteet sopivat erinomaisesti rahaston strategiaan, eli rakennutamme kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja sinne, missä niiden tarve on suurin. Rahastomme sijoittajat haluavat kantaa yhteiskuntavastuuta, ja he kokevat kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen puutteen merkittäväksi ongelmaksi, joka estää muun muassa työvoiman liikkumista ja hidastaa näin myös talouden kehittymistä”, Premicon investointijohtaja Samuel Tuomola sanoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT rakentaa Premicolle neljä kohtuuhintaista vuokra-asuntokohdetta”

Vastaa