Bonava rakentaa Turkuun 24 kerrostaloa – Asuntoja tulee yhteensä 1 400

Rakennustyöt alueella ajoittuvat vuosille 2020 – 2027. Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan Kirstinpuistoon syksyllä 2021.

Bonava rakentaa Turun Kirstinpuistoon 24 kerrostaloa. Kuva: Bonava

Bonava rakentaa Turun keskustaan Kirstinpuistoon 24 kerrostaloa, yhteensä 1 400 uutta kotia. Bonavan Kirstinpuiston kotikorttelin ja samalla koko alueen ensimmäisen asuinrakennuksen peruskivi muurattiin eilen. Rakennustyöt alueella ajoittuvat vuosille 2020 – 2027. Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan Kirstinpuistoon syksyllä 2021.

Kirstinpuistoon perustettiin 1920-luvulla Turun yliopiston kasvitieteellinen puutraha, joka siirrettiin Ruissaloon 1956, ja alue siirtyi kasvanan teollisuuden käyttöön. Alueella on pienteollisuuden ohella sijainnut Turun kaupungin varikkotoimintaa. Bonavan nyt rakentuvassa Solina-kotikorttelissa on vuosien saatossa toiminut perinteisiä rakennusliikkeitä.

Kaavoituksen valmistelu aloitettiin helmikuussa 2012 voimaan tulleen Linnakaupungin osayleiskaavan jälkeen. Kaavamuutoksen laatimisesta allekirjoitettiin yhteistyösopimus Bonavan (entinen NCC) ja Turun kaupungin kiinteistöliikelaitoksen välillä vuonna 2015.

Kirstinpuisto rakentuu Iso-Heikkilän ja Portsan väliin sijoittuvalle 17,7 hehtaarin alueelle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Bonava rakentaa Turkuun 24 kerrostaloa – Asuntoja tulee yhteensä 1 400”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat