Kokeile kuukausi maksutta

Metropolian linna Helsingin Hietalahdessa muuttuu hotelliksi – Kojamo haluaa kortteliin myös asuntoja

Opetuskäytössä olleet rakennukset vapautuivat, kun niissä toiminut ammattikorkeakoulu Metropolia muutti opetustoiminnan Myllypuroon valmistuneelle uudelle kampusalueelle.

Metropolian kiinteistö, Hietalahti
Entinen teknillisten alojen oppilaitos Helsingin Hietalahdessa muutetaan hotelliksi. Kuva: Riikka Hurri

Entinen Metropolian ammattikorkeakoulun arvorakennus Hietalahden torin itäpuolella muuttuu hotelliksi. Kojamo oy (entinen VVO) haluaa rakentaa tontilla sijaitseviin kiinteistöihin hotellin lisäksi asuntoja.

Rakennus on kulttuurihistoriallisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokas. Alun perin Teknillisten alojen oppilaitokseksi vuonna 1877 valmistunut rakennus on yksi Helsingin näyttävimmistä kiinteistöistä. Samalla kun asemakaavan muutos hyväksytään, rakennus suojellaan asemakaavalla.

Rakennus sijaitsee yhden Helsingin keskeisimmistä kaduista, Bulevardin, päässä. Sen naapurina ovat Hietalahdentori ja entinen Kansallisooppera.

Tänään tiistaina kaupunki­ympäristö­lautakunnassa päätettävän asemakaavan muutosehdotuksen piiriin kuuluu päärakennuksen lisäksi kolme muuta rakennusta.

Kojamon kumppanina Lakewood

Hietalahdentorin laidalla olevan Teknillisen korkeakoulun entisen päärakennuksen lisäksi Bulevardi 29 eli korttelin sisäosan tiilinen vanha kemian rakennus sekä taloista uusin, pitkänomainen kemian rakennus muutetaan asuin-, liike- ja toimitilakäyttöön.

Opetuskäytössä olleet rakennukset vapautuivat, kun niissä toiminut ammattikorkeakoulu Metropolia muutti opetustoiminnan Myllypuroon valmistuneelle uudelle kampusalueelle.

Kohteen tontit omistaa Kojamon kumppani Lakewood oy, joka on Lakewood hakenut Helsingin kaupungilta omistamiensa kiinteistöjen käyttötarkoituksen muutosta. Asiasta on jo sovittu kaupungin ja Lakewoodin välisessä, kiinteistöjen kauppaa ja kehittämistä koskevassa puite­sopimuksessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Metropolian linna Helsingin Hietalahdessa muuttuu hotelliksi – Kojamo haluaa kortteliin myös asuntoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat