Vantaalle rakennetaan lähes parisataa uutta ARA-vuokra-asuntoa – ”M2-Kotien suurin täydennysrakennushanke”

Tontille rakennetaan kaksi 8-kerroksista taloa sekä 15-kerroksisen tornitalon. Yhteensä Martinlaaksoon tulee 192 asuntoa.

Vantaan Martinlaaksossa on alkanut iso täydennysrakentamishanke. Kuva: M2-Kodit

Y-Säätiön M2-Kodit rakentaa lähivuosina Vantaan Martinlaaksoon ARA-vuokra-asuntoja täydennysrakentamalla. Vuokrakotien lisäksi taloihin tulee uudenlaisia yhteistiloja, kuten vuokrattava vierashuone. Kohde on M2-Kotien suurin täydennysrakennushanke ja sen toteuttaa YIT.

Tontille rakennetaan kaksi 8-kerroksista taloa sekä 15-kerroksinen tornitalo. Yhteensä Martinlaaksoon tulee 192 asuntoa.

Uusien talojen rakennustyöt alkavat Laajaniitynkujalla marraskuussa, ja ensimmäinen talo on muuttovalmis vuoden 2022 lopussa. Tornitalo rakennetaan viimeisenä. Siihen asukkaat pääsevät muuttamaan syksyllä 2023.

Osa Laajaniitynkujan täydennysrakentamista

Martinlaakson Laajaniitynkuja on M2-Kotien suurin täydennysrakennushanke.

Tontilta on purettu yhteensä viisi 1970-luvulla rakennettua, kolmikerroksista taloa. Purettujen talojen tilalle on jo rakennettu kolme uutta M2-Kotien kerrostaloa vuosina 2018 ja 2019.

Y-Säätiön mukaan täydennysrakentamisen avulla voidaan rakentaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja valmiiden palveluiden ja liikenneyhteyksien varrelle. A-Insinöörien tutkimuksen mukaan purkava täydennysrakentaminen on ilmastoystävällisempää kuin vanhojen talojen peruskorjaus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaalle rakennetaan lähes parisataa uutta ARA-vuokra-asuntoa – ”M2-Kotien suurin täydennysrakennushanke””

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat