Tilastokeskus: Asuntojen hintaralli rauhoittui lokakuussa

Suurista kaupungeista hinnat nousivat viime vuoteen nähden Tampereella, Helsingissä ja Espoossa.

Vanhojen asuntojen hinnat nousivat etenkin pk-seudulla vuoden takaiseen verrattuna. Lokakuussa nousuvauhti on kuitenkin hiipunut.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat lokakuussa pääkaupunkiseudulla 4,1 prosenttia ja muualla maassa 1,4 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Syyskuuhun verrattuna hinnat kuitenkin pysyivät ennallaan.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat Tilastokeskuksen mukaan Etelä-, Itä- ja Länsi-Suomessa ja laskivat Pohjois-Suomessa. Suurista kaupungeista hinnat nousivat viime vuoteen nähden Tampereella, Helsingissä ja Espoossa. Viime vuoden lokakuuhun verrattuna hinnat laskivat Oulussa ja Turussa ja pysyivät lähes ennallaan Vantaalla.

Kiinteistönvälittäjien kautta tehtiin vanhojen osakeasuntojen kauppoja saman verran kuin vuosi sitten.Kiinteistönvälittäjien kautta tehdyissä kaupoissa lokakuussa myydyn kerrostaloasunnon keskimääräinen myyntiaika (kaupantekoaika) Helsingissä oli 51 päivää, Tampereella 61 ja Turussa 67 päivää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tilastokeskus: Asuntojen hintaralli rauhoittui lokakuussa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat