Peikon Topi Paananen kisaa yrittäjyyden maailmanmestaruudesta

Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen on valittu Suomen parhaaksi kasvuyrittäjäksi 2020 EY Entrepreneur of the Year -kilpailussa.

Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen valittiin Suomen parhaaksi kasvuyrittäjäksi 2020 EY Entrepreneur of the Year -kilpailussa.

Tiedotteen mukaan voiton myötä Paananen lähtee kisaamaan yrittäjyyden maailmanmestaruudesta myöhemmin tänä vuonna järjestettävään EY World Entrepreneur of the Year -kilpailuun. Siihen osallistuu yrittäjiä yli 50 maasta.

Paananen valittiin Suomen Entrepreneur of the Year 2020 -voittajaksi 15. tammikuuta järjestetyssä finaalissa.

Konsulttiyritys EY:n järjestämässä kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Kilpailua on järjestetty jo yli 30 vuoden ajan, ja tänä vuonna siihen osallistui 54 suomalaista kasvuyritystä.

Topi Paananen on toiminut Peikossa erilaisissa johtotehtävissä vuodesta 2005 lähtien. Näiden 15 vuoden aikana yhtiön liikevaihto on kasvanut yli 200 miljoonaa euroa. Orgaanista kasvua siitä on ollut 95 prosenttia.

Peikko on perustanut omat tuotantolaitokset 11 maahan. Lisäksi sillä on oma tekninen tuki sekä omat myyntitoiminnot yli 34 maassa.

“Olemme erittäin kiitollisia tästä tunnustuksesta. Se osoittaa, että olemme yhtiönä kehittäneet toimintaamme oikeaan suuntaan palvellaksemme asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä palkinto kuuluu koko Peikon tiimille, joka on myös viime vuonna saavuttanut poikkeuksellisen hienoja tuloksia yhtiön volyymien kasvattamiseksi ja kannattavuuden merkittäväksi parantamiseksi,” Paananen toteaa tiedotteessa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 14 kertaa

14 vastausta artikkeliin “Peikon Topi Paananen kisaa yrittäjyyden maailmanmestaruudesta”

 1. Eikä. Peikon toimissa ei ole ollut kysymys varsinaisesta yrittämisestä viimeiseen 15 vuoteen. Valmiin hedelmän poimimista ensi sijaisesti.

  1. Sitä kutsutaan riskinoton tuottona saatujen hyötyjen hyödyntämiseksi.

 2. Onnittelut Topille! Palkinto meni varmasti oikeaan osoitteeseen. Toivottavasti tulee lisää menestystä, sekä kilpailussa sekä bisneksessä.
  P.S. Nimetön voisi määritellä varsinaisen yrittämisen.

  1. No kokeillaampa tällaista. Kuvitellaan tilanne, että sinulla on Jussi kertynyt 100 miljoonan omaisuus yrittämisellä (kuka tietää vaikka onkin), kaikki ylimääräinen mitä omistat on leikkikaluna pankkien kanssa keskusteluun, tarvitset siitä keskusteluissa vain murto-osan. Kaikki mitä oikeasti tarvitset on pankilta turvassa. Omia rahoja et erityisemmin käytä uusiin investointeihin. Tällaisessa tilanteessa ei puhuta enää perusyrittämisestä, jossa riskinottoa mietitään ja päätä raavitaan pitempään oman asunnon menettämisen pelossa.

   Taas toisaalta jos työn tuloksena on saanut lyötyä esimerkiksi tuoteperheen markkinaan läpi, on pieni tuotekehittely ja myyntityö erilaisempaa kuin silloin kun yrität raivata uutta yritystä markkinaan. Yrittämisellä ja yrittämisellä on ero.

   Taas kolmantena tällainen egompi juttu. Jos ajat bemarilla, jonka olet omalla työlläsi hankkinut (et siis työntekijöidesi työllä), saattaa ajaminen maistua melko paljon mukavammalta, kuin työntekijöiden sinulle ansaitsemalla bemarilla ajaminen, puhumattakaan perintörahoilla ostetulla bemarilla ajaminen. Bemareilla on väliä.

   1. Siis Topi on yrittänyt väärin! Jos vaikka sattuiskin olemaan pätäkkää tilillä ja luomaan menestyvän yrityksen, joka työllistää menestyviä ihmisiä niin se on vaan on väärin, kun ei ole yrittänyt oikein. Kateellisten panettelua…

   2. Nämä rakennuslehden kommenttikentät on yleensä ihan informatiivisia ja itse artikkelille lisäinfoa tuottavia. Valitettavan paljon on kuitenkin tällaista aivan turhaa sontaa, jonka paikka on mielestäni jossain ihan muualla. Asioita saa ja pitää kritisoida, mutta olisi kovasti hyvä jos kritiikissä olisi edes siteeksi asiaa. Valmiin hedelmän poimiminen…voi taivas

    1. Taas on se surullisen kuuluisa herne rannekelloporukalla nenässä. Ei Topi välttämättä ole yrittänyt väärin, kuka sellaista on väittänyt? Sinäkö? Kysymys on yrittämisestä, siis varsinaisesta yrittämisestä ja taas toisaalta sijoittamisesta (saakohan tätäkään sanaa käyttää, ehkä vähän huono kuvaus). Jussi pyysi määrittelemään varsinaisen yrittämisen, määrittelin sen omilla ajatuksillani, yhdestä näkökulmasta. Yrittäminen kuin mielletään näköjään niin eri tavalla.

     Mennään pojat ja miksei tytötkin joskus joukolla golfia pelaamaan ja vertaillaan rannekellojamme ja totta kai, puhutaan myös yrittämisestä. Tulen ihan itse tienaamallani Bemarilla paikalle. Tämä oli sitten kevennys, ottakaa rennosti.

     Talvisin terveisin
     Todellinen yrittäjä

   3. Teollisuudenala, jolla Peikko toimii, on äärimmäisen kova. Vaatii kivenkovaa yrittämistä, että tuolla alalla saa pidettyä firmansa edes ”vanhoissa mitoissaan”, jopa siinäkin tapauksessa, että saisi sen velattomana haltuunsa. Se, että vie firmansa kansainvälisille markkinoille ja menestyy siellä, ei takuulla onnistu monelta. Hatunnnosto edelleen Topille.

  2. Tälläkin teollisuudenalalla on varmasti haasteita ja ennen kaikkea riippuvuuksia. Kun rakennetaan on myös myyntiä. Pitkään on rakennettu niin Suomessa kuin muuallakin. Toivotaan, että hyvä meno jatkuu.

 3. Onnea Topille (ja koko Peikon porukalle) ansaitusta tunnustuksesta. Meno on ollut huimaa ja se on tarvinnut rohkeat visionäärit, sekä tekijät. Hienoa työtä!

 4. Yrittämisestä täytyisi palkita myös kaikki Suomessa urakoivat Virolaiset yritykset tai oikeastaan kaikki Virolaiset yritykset jotka ovat Suomea jollain tavalla rakentaneet. Nämä yritykset ovat monella tavalla sankarillisia. He ovat käytännössä rakentaneet ison osan Suomen rakennustuotannosta viimeisen 20 vuoden aikana ja taanneet niin monille Suomalaisille yrityksille menestymisen mahdollisuuden. Muistetaan antaa kunniaa myös tämänkaltaiselle kansainvälistymiselle ja merkittävälle avulle, jota he ovat meille tarjonneet. Mittakaava tältä osin on poikkeuksellisen suuri.

  1. Onhan taas kommentti. Suomessa ei ole riittävästi työporukoita, jotka ottaisivat urakoita ja tekisivät sitä huonompaa duunia. Lisäksi virolaisilla on kilpailuetu, koska virossa asuminen ja eläminen on halvempaa, silloin kun sinne pääsee.

   Kai ymmärrät myös että on aivan eri asia tehdä urakointia pienellä työporukulla tai yksin, kuin perustaa perinteiseen insinööriosaamiseen pohjautuvia tuotteita valmistava yritys. Peikko on harvinainen suomalaisen rakennusteollisuuden menestystarina, johon kuuluvat myös ne kaikki karikot ja kivikot.

   1. Olihan taas vastaus. Eihän kommentissa, johon otat kantaa, riistetty Peikolta mitään. Haluttiin enemmänkin nostaa myös muita ansioituneita ja tavallaan kansainvälisiä toimijoita Suomalaisessa markkinassa. Virolaiset ovat rakentaneet Suomalaista rakennuskulttuuria enemmän kuin moni muu ja todella isolla volyymillä. Ei väheksytä heitä.

    Ei se ole keneltäkään pois jos annamme tunnustusta myös laajemmin ja kaikille jotka sen ovat ansainneet.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat