Alvar Aallon suunnitteleman Otaniemen vanhan ostoskeskuksen peruskorjaus valmistuu toukokuussa

Ostoskeskuksen nimeksi tulee A Blanc. Sillä halutaan korostaa rakennuksen erityisyyttä ympäristössään.

Alvar Aallon suunnitteleman ostoskeskuksen arkkitehtuurille ovat leimallisia valkoiset, rapatut seinät ja kuparikatto. Havainnekuva: Arkkitehdit Q4 Oy

Aalto-yliopiston kampuksella sijaitsevan Otaniemen ostoskeskuksena tunnetun rakennuksen peruskorjauksen on määrä valmistaua toukokuussa 2021. Rakennuksen talotekniikka uudistetaan ja se peruskorjataan palvelemaan monipuolista liiketoimintaa.

Kohteeseen tulee työskentelytiloja sekä liiketiloja muun muassa kahvila-, ravintola- ja myymälätoimintaan. Keskuksen edustall rakennetaan laaja terassi asiakaspaikkoineen. Korjaussuunnitelmat on tehty rakennuksen historiallista ja arkkitehtonista arvoa kunnioittaen yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aalto -säätiön kanssa.

Vuonna 1961 valmistunut Otaniemen ostoskeskus on yksi harvoista Alvar Aallon suunnittelemista myymälärakennuksista. Sen arkkitehtuurille ovat leimallisia valkoiset, rapatut seinät, jotka erottavat rakennuksen alueen punatiilisistä tutkimus- ja opetusrakennuksista, jotka ovat myöskin Alvar Aallon suunnittelemia.

Otaniemeä suunnitellessaan Aallolla oli esikuvanaan Kreikan ja Italian historiallinen arkkitehtuuri. Ostoskeskus saa peruskorjauksen myötä nimekseen A Blanc. Nimellä halutaan korostaa rakennuksen erityisyyttä valkoisena Alvar Aallon suunnittelemana rakennuksena Otaniemessä. Sen lähtökohtana oli italian sana bianca, joka tarkoittaa valkoista. A Blancin logo ja visuaalinen ilme ovat saaneet inspiraationsa ostoskeskuksen kuparikatosta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Alvar Aallon suunnitteleman Otaniemen vanhan ostoskeskuksen peruskorjaus valmistuu toukokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat