Kokeile kuukausi maksutta

Skanska rakentaa asuntorahastolle 24-kerroksisen tornitalon Vuosaareen

As Oy Helsingin Hyperion on saksalaisrahaston ensimmäinen asuntokohde Pohjoismaissa.

Kuva: B&M Architects

Skanska ja Union Investment Real Estate ovat sopineet 24-kerroksisen tornitalon toteuttamisesta Helsingin Vuosaareen. Hankkeen kokonaisarvo on noin 74 miljoonaa euroa, josta Skanskan urakkasopimuksen arvo on noin 47 miljoonaa euroa.

Skanskan osuus Vuosaaren keskustan asuinkorttelista kattaa kaksi tornitaloa. Toisen rakentaminen käynnistyy alustavan arvion mukaan myöhemmin tänä vuonna.

As Oy Helsingin Hyperion -nimiseen Kohteeseen tulee 216 erikokoista asuntoa, joissa jokaisessa on viherhuone ja korkeat ikkunat. Ylimpään kerrokseen tulee kolme saunaosastoa ja kerhotilaa sekä iso terassi. Kohteen julkisivu sandwich-elementit käsitellään kuparinsävyisiksi, mikä tuo rakennukselle metallimaisen hohdon.

Hyperionille tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta. Kohden on A-energialuokkaa, ja energiatehokkuutta on parannettu muun muassa katon ja julkisivun aurinkopaneeleilla sekä jäteveden lämmöntalteenotolla.

Hyperionin rakentaminen käynnistyy maaliskuussa ja sen odotetaan valmistuvan kesällä 2023. Kyseessä on Union Investment Real Estaten hallinnoiman UniImmo: Deutschland -rahaston ensimmäinen asuntokohde Pohjoismaissa.

”Haluamme kehittää asuinkiinteistöinvestoinneista vahvan pilarin portfolioomme toimistojen, hotellien, vähittäiskaupan ja logistiikan ohella. Olemme erittäin tyytyväisiä, että pystyimme varmistamaan tämän investoinnin suurimmalle avoimelle kinteistörahastollemme”, Union Investment Real Estaten Euroopan investointijohtaja Martin Schellein sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska rakentaa asuntorahastolle 24-kerroksisen tornitalon Vuosaareen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat