Kokeile kuukausi maksutta

Espoossa päätettiin useista uusista rakentamiskohteista

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto on tehnyt useita päätöksiä, jotka koskevat  eri puolelle Espoota syntyviä uusia asuin-, kauppakeskus- ja palvelinkeskusrakentamishankkeita.

Havainnekuva Finnoon metroasemasta. Finnoon uuden asuinalueen keskusta rakentuu metroaseman ympärille.

Jaosto päätti tehdä esimerkiksi Skanska Talonrakennuksen kanssa kiinteistökaupan esisopimuksen, jossa Skanskalle myytäisiin Finnoon metroaseman läheisyydessä oleva kiinteistö, jolla on yhteensä 16 400 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta.

Lisäksi jatkettiin Asuntosäätiön suunnitteluvarauksia yhdestä tontista sekä toisesta alueesta. Finnoonkallion asemakaava-alueella sijaitsevalla tontilla on rakennusoikeutta 6 100 ja sen läheisellä, Suomenlahdentiehen rajoittuvalla alueella 9 300 kerrosneliömetriä. Asuntosäätiö suunnittelee molempiin kohteisiin valtion tukemaa asuntotuotantoa.

Lisäksi jaosto päätti jatkaa alueiden, kortteleiden ja tonttien varauksia Kaupunginkalliosta, Leppävaarasta, Olarista, Kaitaalta ja Henttaalta asuntorakentamisen suunnittelua varten sekä Mankkaalta huoltoaseman suunnittelua varten.

Jaosto päätti jatkaa Leppävaarassa sijaitsevan kauppakeskus Sellon alueen varausta pysäköinnin sekä liike- ja palvelutilojen laajennuksen suunnittelua varten.

Sen sijaan jaosto jätti pöydälle alueen varauksen jatkamisen, joka koskee Leppävaaran aseman seudun, radan pohjoispuolisen alueen suunnittelua. Varauksen jatkoa ovat hakeneet YIT Suomi, Skanska Talonrakennus, Skanska CDF, Scandic Hotels ja Sponda.

Jaosto täsmensi Fortum Power and Heatille Helpokorven datakeskushanketta varten myönnetyn varauksen ehtoja sekä täydensi varausta tontinluovutuksen periaatteilla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoossa päätettiin useista uusista rakentamiskohteista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat