Lujatalo rakentaa Premicolle 78 vähämuovista asuntoa Espooseen

Premico, Lujatalo, Ara, ympäristöministeriö ja Kuntarahoitus toteuttivat viime vuonna Suomen ensimmäisen asuintalojen muovitiekarttahankkeen Vantaalle.

Viitteellinen kuva. Kuva: Kohografi

Vuokra-asuntoihin erikoistuneen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Premicon hallinnoima Premico Asuntorahasto II ky ja Lujatalo ovat sopineet 78 vuokra-asunnon rakentamisesta Espoon Olariin. Kohde on ympäristöministeriön rakentamisen muovitiekarttahanke 2.0, joka toteutetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (Ara) kymmenen vuoden korkotukilainalla.

Ympäristöministeriön laatiman muovitiekartan tarkoituksena on vähentää, kierrättää ja korvata muovin käyttöä rakentamisessa. Premico, Lujatalo, Ara, ympäristöministeriö ja Kuntarahoitus toteuttivat viime vuonna Suomen ensimmäisen asuintalojen muovitiekarttahankkeen Vantaalle.

”Projektissa haettiin vastauksia siihen, mitä vaikuttamiskeinoja rahoittajalla, tilaajalla ja rakennuttajalla on vähämuovisuuden edistämiseksi sekä miten muovijätteen lajittelu toimii työmaakohteissa ja millä toimenpiteillä sitä voitaisiin parantaa entisestään. Pilottihankkeista saadut opit on dokumentoitu ja siirrämme ne nyt tulevissa projekteissa käytäntöön”, kertoo Premico Consultingin hankejohtaja Markku Kainulainen yhtiön tiedotteessa.

Premicon hallinnoimien asuntorahastojen omistuksessa on yli 1 400 vuokra-asuntoa pääosin Pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2019 perustetun Premico Asuntorahasto II ky:n omistuksessa on lähes 400 asuntoa, ja tavoitteena on rakennuttaa lisäksi noin 1 300 uutta asuntoa Suomen kasvukeskuksiin vuoden 2024 loppuun mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujatalo rakentaa Premicolle 78 vähämuovista asuntoa Espooseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat