Kokeile kuukausi maksutta

Nordean uuteen pääkonttoriin maalämpö – NCC:n rakentama toimistotalo valmistuu alkuvuonna 2024

Uusi toimistotalo tulee olemaan noin 60 prosenttia energiatehokkaampi kuin Nordea Campuksen nykyiset rakennukset ja sille  tavoitellaan korkeinta mahdollista LEED Platinum -ympäristösertifikaattia.

Nordea Campukselle suunnitellun maalämpöratkaisun avulla tullaan tuottamaan yli 80 prosenttia rakennuksen lämpöenergiatarpeesta. (Kuva:Tengbom Arkkitehdit)

Nordean nykyinen pääkonttori Helsingin Vallilassa puretaan ja sen tilalle nousee uusi energiatehokas toimitalo. Uusi rakennus on valmistuessaan  Helsingin kantakaupungin ensimmäinen maalämpöä hyödyntävä toimistorakennus ja samalla noin 60 prosenttia energiatehokkaampi kuin Nordea Campuksen nykyiset rakennukset.

Toimitalolle tavoitellaan korkeinta mahdollista LEED Platinum -ympäristösertifikaattia. Nordea tekee hankkeessa yhteistyötä kiinteistöyhtiö Pembroken ja rakennusyhtiö NCC:n kanssa. Pembroke hallinnoi ja kehittää Nordean Vallilan kiinteistöjä, ja NCC vastaa uuden rakennuksen suunnittelusta ja rakentamisesta.

Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Tengbom ja sen on tarkoitus valmistua vuoden 2024 alkupuolella.

Nordea on sitoutunut vähentämään konsernin sisäisiä hiilidioksidipäästöjä vuoteen 2023 mennessä 30 prosenttia vuoden 2019 tasosta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nordean uuteen pääkonttoriin maalämpö – NCC:n rakentama toimistotalo valmistuu alkuvuonna 2024”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat