Kokeile kuukausi maksutta

Kolmannes vanhemmista kaavailee vaihtavansa pienempään asuntoon lasten muutettua pois kotoa

Yhä lastensa kanssa asuvista vanhemmista jopa 58 prosenttia on suunnitellut muutoksia asumisjärjestelyihinsä sen jälkeen, kun lapset ovat muuttaneet pois, ilmenee YIT:n teettämästä kyselystä.

Kuva: YIT
Kuuntele juttu

Kodin vaihtoa pienempään kaavaili 32 prosenttia vastanneista ja nykyisen asunnon remontointia 19 prosenttia.

”Yllätyin, että reippaasti yli puolet vanhemmista suunnittelee tulevia asumistarpeitaan ajoissa, lasten vielä asuessa kotona. Mielenkiintoista on myös muutosten tekemisen nopeus. Kuusi kymmenestä tyhjän pesän vanhemmista oli tehnyt joitakin muutoksia asumiseen jo kahden vuoden sisällä lasten itsenäistymisestä”, YIT:n Asumisen palveluiden johtaja Pekka Helin sanoo tiedotteessa.

Jopa 77 prosenttia vastaajista oli tehnyt joitain asumismuutoksia, kun pesän tyhjentymisestä oli kulunut enintään viisi vuotta. Vaikuttaa siis siltä, että suomalaisvanhemmat eivät museoi lastenhuoneita vaan suhtautuvat käytännönläheisesti uusiin asumistarpeisiinsa.

YIT:n tilaamassa ja markkinointitutkimustoimisto Bilendin toteuttamassa kyselytutkimuksessa selvitettiin, miten yli 13-vuotiaiden 35–75-vuotiaat vanhemmat suhtautuvat lastensa poismuuttoon. Kysely toteutettiin kesäkuussa 2021, ja siihen vastasi 1000 suomalaista vanhempaa, joiden lapset olivat lähivuosina joko itsenäistymässä (31 %) tai jo muuttaneet pois kotoa (69 %).

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kolmannes vanhemmista kaavailee vaihtavansa pienempään asuntoon lasten muutettua pois kotoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat