Nrep osti Senaatilta kaksi toimistorakennusta

Senaatti-kiinteistöt ja kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Nrep ovat 24. syyskuuta allekirjoittaneet kiinteistökaupan Helsingin Katajanokalla osoitteessa Kanavakatu 3 sijaitsevista toimistorakennuksista.

Kuva: Tuomas Uusheimo

Rakennusten uusi omistaja on Nrep Nordic Strategies Fund IV LP -rahaston omistama yhtiö NSF IV Fin NewCo 28 oy. Toimistorakennusten kauppahinta oli 12,1 miljoonaa euroa.

Nykyisellään tyhjänä olevassa kohteessa toimi aikaisemmin ulkoministeriö, joka muutti uusiin Merikasarmin tiloihin vuoden 2021 alussa. Kohde myytiin voimassa olevalla asemakaavalla KTYV (liike-, toimisto- ja ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue), joka mahdollistaa erilaisia käyttötarkoituksia. Toinen rakennuksista on suojeltu asemakaavassa merkinnällä sr, ja se on kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti sekä kaupunkikuvallisesti arvokas.

”Katajanokalla sijaitsevat rakennukset ovat ajan saatossa muovautuneet omistajiensa tarpeiden mukaan. Ne ovat palvelleet niin varastoina kasvavan satamakaupungin sykkeessä kuin Suomen ulkopolitiikan kotipesänäkin”, kohteen myynnistä vastannut Senaatin myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen sanoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nrep osti Senaatilta kaksi toimistorakennusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat