Kokeile kuukausi maksutta

Viipurin kirjastosta Finlandia-taloon ja Stora Enson pääkonttoriin – Arkkitehti Marianna Heikinheimo tuntee Alvar Aallon

Ei ole sattumaa, että Marianna Heikinheimosta tuli arkkitehti. Arkkitehtuurissa yhdistyy kaikki se, mikä Heikinheimoa on aina kiinnostanut: piirtäminen, visuaalisuus, matematiikka ja yhteiskunnalliset asiat.

Korjausrakentamiseen erikoistunut ja Alvar Aallon arkkitehtuurista väitellyt Marianna Heikinheimo on työskennellyt paljon Aallon kohteiden parissa. Kuva: Jussi Helttunen

Helsingin Yrittäjäjätalossa ei ole enää lounaskahvilaa.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

1 kk koejakso veloituksetta

Tutustu digi-Rakennuslehteen kuukauden ajan veloituksetta ja sitoumuksetta.

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Viipurin kirjastosta Finlandia-taloon ja Stora Enson pääkonttoriin – Arkkitehti Marianna Heikinheimo tuntee Alvar Aallon”

  1. Arkkitehti Marianne Heikinheimoa koskevasta jutusta saa sellaisen kuvan, että hän olisi laajemminkin osallistunut Viipurin Kirjaston restaurointityöhön. Hänet on kertomansa mukaan valittu Viipurin Kirjaston Suomen Restaurointiyhdistyksen arkkitehdiksi vuonna 1997. Mutta vuonna 1998 hän ei enää ollut tehtävässä, jonka jälkeen varsinaisia korjaustöitä suunniteltiin ja valvottiin Kirjaston Restaurointiyhdistyksen/Arkkitehti Tapani Mustosen johdolla. Tuolloin oltiin varsin alkuvaiheessa ja työ kesti vielä toistakymmentä vuotta. Kirjaston restaurointityö valmistui vuonna 2013. Kaiken kaikkiaan restaurointia oli tehty lähes 20 vuotta. Suurin urakka tehtiin viimeisinä vuosina kun Venäjältä saatiin huomattavan suuri summa korjaukseen osoitettua rahaa. Kohteen palkitsi Word Monuments Fund / Knoll Modernism Prize vuonna 2014 maailman parhaana restaurointikohteena.

Viimeisimmät näkökulmat