Kokeile kuukausi maksutta

Enersense ostaa merituulivoimaan erikoistuneen Pori Offshore Constructionsin

Yrityskaupan myötä Enersenselle avautuu uusia liiketoimintamahdollisuuksia myös muun muassa biovoimaan sekä kaasu-, vety- ja vesivoimahankkeisiin.

Päästöttömiä energiaratkaisuja toteuttava Enersense Internationalin tytäryhtiö Enersense Works on tänään (4.10) toteutetulla kaupalla ostanut Pori Offshore Constructionsin koko osakekannan.

Kotimaisen yhtiön liiketoiminta pohjautuu merituulivoiman ja uusiutuvan energian tuotteisiin. Enersensen mukaan Pori Offshore Constructionin aineettomat oikeudet ja osaaminen vaativissa teräs- ja korkeapaineputkistokokonaisuuksissa mahdollistavat nousemisen asennuspalveluista uusiutuvan energian kokonaistoimittajaksi.

Yrityskaupan myötä Enersenselle avautuu uusia liiketoimintamahdollisuuksia myös muun muassa biovoimaan sekä kaasu-, vety- ja vesivoimahankkeisiin.

Pori Offshore Constructions on toimittanut aiemmin maailman ensimmäisen kelluvan merituulivoimalan rungon, vaativissa jääolosuhteissa toimivan merituulivoimalapilotin sekä myöhemmin kokonaisen jääolosuhteissa toimivan tuulipuiston perustukset. Yhtiö on hakemassa tuotesuojaa tuotekehityksen tuloksena syntyneelle, erityisesti Itämeren jäätyvälle osalle suunnitellulle jalustaratkaisulle.

Pori Offshore Constructions Oy:n liikevaihto vuonna 2020 oli 3,8 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee 133 työntekijää.  Tarjouskanta on 1,2 miljardia euroa ja se jaksottuu pääasiassa vuosille 2022-24.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Enersense ostaa merituulivoimaan erikoistuneen Pori Offshore Constructionsin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat