Kokeile kuukausi maksutta

35-vuotias toimistotalo jyrätään asuntojen tieltä Espoon Tapiolassa

Espoon Tapiolassa sijaitsevan Kellovasaran toimistorakennuksen tilalle aiotaan rakentaa asuntoja. Hanke vaatii vielä asemakaavan muutoksen.

Suomen Kelloseppäliitto ry:n omistama nelikerroksinen toimistorakennus Pohjantien varressa puretaan ja sen tilalle rakennetaan viisikerroksinen asuinkerrostalo. Kellovasara rakennettiin vuonna 1987 vuonna 1959 toimintansa Tapiolassa aloittaneen Kelloseppäkoulun viereen. Koulu ja siihen liittyvä asuntola purettiin sen jälkeen, kun Kelloseppäkoulu oli siirtynyt vuonna 2007 Leppävaaraan, jossa se edelleen toimii. Koulun tilalle rakennettiin kaksi asuinkerrostaloa.

Uuden asuinrakennuksen arkkitehtuuri on tarkoitus sovittaa Tapiolan puutarhakaupungin rakennettuun kulttuuriympäristöön. Asuntojen lisäksi rakennuksen katutasoon tulee palvelu- ja liiketilaa. Pysäköintipaikat tulevat kellariin. Uusi asuinrakennus sijoittuu hyvin lähelle Tapiolan keskustaa sekä metroasemaa ja bussiterminaalia.

Kellovasaran ympäristö on laajemminkin kehittymässä voimakkaasti. Kaupinkallion rinteeseen rakennettiin kolme asuintaloa kymmenen vuotta sitten. Pohjantien toiselle puolelle valmistui pari vuotta sitten kolme tähdenmuotoista asuintaloa. Tähtitaloja on tulossa lisää näyttelykeskus WeeGee-talon naapuriin.

Viime vuonna WeeGee-talon viereen valmistui asuinkerrostalo Kulttuurimajakka, jonka pohjakerroksen näyttelytiloihin muuttavat kevään 2022 aikana Suomen kello- ja korumuseo Kruunu sekä Museo Leikki, entiseltä nimeltään Lelumuseo Hevosenkenkä. Kellomuseo toimi alkujaan Kellovasarassa. Sieltä se muutti WeeGee-taloon, ja nyt se on muuttamassa sisällöltään entistä monipuolisempana Kulttuurimajakkaan.

Espoon kaupunginhallitus käsittelee Kellovasaran asemakaavan muutosta maanantaina 11. huhtikuuta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “35-vuotias toimistotalo jyrätään asuntojen tieltä Espoon Tapiolassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat