Kokeile kuukausi maksutta

Skanska aikoo rakentaa Jätkäsaareen uniikkikoteja – Ambran pohjana taannoinen arkkitehtikisa

Kohteen suunnittelusta järjestettiin vuonna 2021 arkkitehtuurikutsukilpailu yhdessä Helsingin kaupungin kanssa. Se tavoittelee myös RTS-ympäristöluokitusta.

 

Arkkitehtikilpailun voittaneen Arkkitehtuuritoimisto B & M:n suunnitelman lähtökohtana on merinäköalan toteutuminen mahdollisimman monessa asunnossa. Rakennustöiden arvioidaan alkavan lokakuussa. (Kuva: Skanska)

Skanska aikoo käynnistää As oy Helsingin Ambran rakennustyöt ensi syksynä Jätkäsaaressa. Länsisatamankadulle nouseva uudiskohde sisältää 126 asuntoa, joista lähes jokainen on uniikki pohjaratkaisultaan. Kohteen suunnittelusta järjestettiin vuonna 2021 arkkitehtuurikutsukilpailu yhdessä Helsingin kaupungin kanssa.

Arkkitehtikilpailun voittaneen Arkkitehtuuritoimisto B & M:n suunnitelman lähtökohtana on merinäköalan toteutuminen mahdollisimman monessa asunnossa. U-muotoisen porrastetun terassitalon korkeimmassa osassa on kymmenen kerrosta, ja sen julkisivumateriaali on pääosin meripihkan sävyistä metallia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska aikoo rakentaa Jätkäsaareen uniikkikoteja – Ambran pohjana taannoinen arkkitehtikisa”

Viimeisimmät näkökulmat