Kokeile kuukausi maksutta

Kojamo sopi lähes tuhannen asunnon kaupoista

Kojamon tytäryhtiö Lumo Kodit on sopinut ostavansa vajaat tuhat vuokra-asuntoa Suomen kasvukeskuksista.

Kuvituskuva.

Kaupassa Kojamolle siirtyy Nrepin hallinnoimalta rahastolta yhteensä 942 asuntoa, jotka ovat 13:ssa vuosina 2017–2021 valmistuneessa kohteessa. Asunnoista 461 sijaitsee Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, 191 Turussa ja 290 Jyväskylässä. Kohteiden vuokrasopimukset jatkuvat ennallaan.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Investointi tukee Kojamon strategian mukaista kasvua pääkaupunkiseudulla sekä Turussa ja Jyväskylässä. Yhtiön strategiana on investoida asuntoihin Suomen kasvukeskuksissa, joissa vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa kaupungistumisen ja vuokralla asumisen suosion lisääntymisen vuoksi.

Kojamon ensimmäisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen mukaan yhtiön omistuksessa oli maaliskuun 2022 lopussa yhteensä 37168 asuntoa, joista 22461 oli Helsingin seudulla ja 1856 Turussa. Jyväskylän asuntojen määrä ei osavuosikatsauksesta käy ilmi.

Kauppa on ehdollinen tavanomaisten kiinteistökaupan edellytysten toteutumiselle. Osapuolten tavoitteena on toteuttaa kauppa kesäkuun 2022 aikana.

Toteutuessaan kauppa kasvattaa Kojamon liikevaihtoa vuonna 2022 noin 4 miljoonalla eurolla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kojamo sopi lähes tuhannen asunnon kaupoista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat