Kokeile kuukausi maksutta

Ensimmäinen Noli Studios -konseptin mukainen kiinteistö Espooseen

Noli Otaniemi tulee olemaan yhteensä 15-kerroksinen uudiskohde, joka tarjoaa merinäköalan eri ilmansuuntiin. Kuva: Avarrus Arkkitehdit.

Otaniemen Noli Studios käsittää yli 400 studion ja yhteisten tilojen rakentamisen. Jokaiseen studioon rakennetaan oma keittiö. Yhteiset saunatilat, kuntosali ja oleskelutilat tulevat pohjakerrokseen. Kohteeseen toteutetaan myös erillinen n.1050 brm² laajuinen liikerakennus.

15-kerroksisen Noli Studios-konseptin mukaisen rakennuksen sekä liikerakennuksen K – Market Maarinsolmun Espoon Otaniemeen Maarin alueelle toteuttaa Peab ja kohteen arkkitehtinä toimii Avarrus Arkkitehdit. Tilaaja on pohjoismainen kiinteistösijoittaja ja -kehittäjä NREP. Urakkasumma on noin 46 miljoonaa euroa ja kohde toteutetaan KVR – urakkana.

Hankkeen KVR – toteutuksen suunnittelu aloitettiin lokakuussa 2021, ja tontin vahvistustyöt suoritettiin loppuvuodesta. Varsinainen rakentaminen on käynnistynyt kesäkuussa 2022. Hankkeiden on tarkoitus valmistua loppuvuodesta vuonna 2023, ja Otaniemen Noli avaa ovensa alkuvuodesta 2024.

Rakennuksille tavoitellaan LEED-sertifikaattia. Kiinteistön energiajärjestelmänä on maalämpöä hyödyntävä CO2-lämpöpumppuratkaisu. Lisäksi kiinteistössä hyödynnetään laajasti lämmön talteenottoa sekä aurinkovoimaa sähkön tuotannossa.. Paikoitusalueelle tulee myös sähköautojen latauspaikkoja.

Otaniemen Nolin rakentaminen noudattaa NREPin sitoumusta olla hiilineutraali vuoteen 2028 mennessä. Rakennukselle tavoitellaan LEED Platinum -sertifikaattia.

”Olemme todella tyytyväisiä päästyämme rakentamaan yhtä Suomen suurimmista Noli Studios kohteista. Hanke on hieno lisä täydentämään pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisyksikön kohteita Otaniemen alueella”, kertoo Peabin Toimitilarakentamisen yksikönjohtaja Jarkko Mattila.

Vuonna 2019 lanseerattu kodin mukavuutta, hotellitasoisia palveluita ja yhteisöllisyyttä yhdistävä Noli Studios palvelee jatkossa koko pääkaupunkiseudulla. Kokonsa puolesta Noli Studios Otaniemi tulee olemaan yksi Suomen suurimmista Noleista.

“Yhä useampi kaipaa vaivattomuutta, arjen yläpuolelle nostattavaa elämistä sekä laadukkaita palveluita. Ensimmäisen kohteen avaamisesta saakka Noli Studiot ovat olleet erittäin kysyttyjä, ja olemme iloisia mahdollisuudesta laajentaa tarjontaa myös Espooseen”, kertoo Noli Studiosin Suomen maajohtaja Roni Huttunen.

Noli Studioita on kehitetty sekä olemassa oleviin kiinteistöihin Katajanokalle ja Sörnäisiin sekä uudiskohteena Vantaan Myyrmäkeen, jonne avattiin viimeisin Noli Studios syksyllä 2021. Noli on seuraavaksi avaamassa Espoon Otaniemen ja Helsingin Kanavakadun lisäksi uudet kohteet myös Malmille ja Herttoniemeen.

Noli Otaniemen sijainti tutkimus- ja kehitysyhteisöjen välittömässä läheisyydessä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden joustavaan elämiseen muun muassa Aalto-yliopiston kampuksen sekä Keilaniemen yrityskeskittymän toimijoille. Espoossa on kasvava määrä kansainvälisiä osaajia, joita Nolin yhteisöllinen konsepti pystyy palvelemaan.

Arjen mukavuutta lisäävien yhteiskäyttötilojen lisäksi perinteinen maisemahissi tuo hauskan lisän moderniin rakennukseen. Kiinteistön teknisestä manageerauksesta vastaa Caverion.

”Olemme iloisia yhteistyöstä Peabin ja NREPin kanssa uuden Noli Studion toteutuksessa. Tavoitteemme on turvata oikeanlaisilla järjestelmävalinnoilla ja palveluiden johtamisella hyvät olosuhteet studioiden käyttäjille sekä varmistaa kiinteistölle alhainen hiilijalanjälki,” sanoo Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ensimmäinen Noli Studios -konseptin mukainen kiinteistö Espooseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat