Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki yritti jälleen saada asuntoja Valion tehtaan viereen – Oikeus kielsi taas

Helsingin kaupunginvaltuusto yritti jo toista kertaa sijoittaa asuinkerrostaloja lähelle Valion Pitäjänmäen laitosta.

Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut Helsingin kaupunginvaltuuston asemakaavapäätöksen Haagan Lassilan alueen yhtä korttelia koskevalta osin. Valtuusto hyväksyi lokakuussa 2021 kyseisen alueen asemakaavan muutoksen.

Uudenmaan ELY-keskus valitti asemakaavasta kyseistä Sentnerinkuja 2:n korttelia koskevalta osalta. ELY-keskus katsoi, että alue ei sovellu asuinkäyttöön, koska se on liian lähellä Valion Pitäjänmäen mehutehtaalla jäähdytykseen käytettävää ammoniakkivarastoa. ELY-keskuksen mukaan kyseisellä alueella on olemassa terveyteen kohdistuva riski.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki yritti jälleen saada asuntoja Valion tehtaan viereen – Oikeus kielsi taas”

Viimeisimmät näkökulmat