Kokeile kuukausi maksutta

Pääkaupungista löytyi alue 1300 asukkaalle

Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Pohjois-Helsingin Malminkartanossa sijaitsevan Pihkatien asemakaavan ja kaavamuutoksen.

Näkymä asuntopihalta Sydänpuunpuistoon. Havainnekuva: Inaro

Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden asuinalueen rakentamisen Malminkartanon luoteisosaan. Asukasmäärän lisäys on noin 1 300 asukasta.

Kaavaratkaisu koskee Malminkartanon Pihkatien korttelialuetta, jolla on tällä hetkellä Ammatinedistämislaitossäätiö AEL:n omistamia opetus- ja hallitiloja. Kaavaratkaisun mukaan huonokuntoiset ja vähällä käytöllä olevat koulu- ja hallirakennukset puretaan. Koulutuskeskuksen vanha päärakennus säilytetään, ja myös vanhalle painotalolle tutkitaan uutta käyttöä.

Kaavaratkaisu mahdollistaa uusien asuinrakennusten, koulurakennuksen, liiketilojen ja julkisen puiston rakentamisen. Lisäksi on tutkittu alueellisen energiantuotantolaitoksen (biokaasulaitos) sijoittamista toiseen suunnitelluista pysäköintilaitoksista. Kaarnatien ja Kartanonmetsäntien risteykseen on varattu tontti uudelle koulurakennukselle.

Kaavamääräysten mukaan asuinkerrostalojen korttelialueilla on tuotettava uusiutuvaa energiaa lämmitykseen tai liityttävä alueelle suunniteltuun hiilineutraaliin lähienergiaverkkoon, minkä lisäksi tonteilla tulee tuottaa aurinkoenergiaa. Alueen suunnittelun pohjana on käytetty vuonna 2017 ratkaistun arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pääkaupungista löytyi alue 1300 asukkaalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat