Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin ydinkeskustan suurin omistaja haluaa keskustaan asuntoja

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen on Helsingin ydinkeskustan suurin yksittäinen kiinteistönomistaja. Ilmarisen kiinteistösijoitusjohtaja uskoo, että keskustan vaikeuksia helpotettaisiin asuntorakentamisella.

Aleksanterinkadulla Helsingin keskustassa oli perjantaina hiljaista. Yli 15 prosenttia keskustan liiketiloista on tyhjillään. Kuva: Sami Kero / HSKuva: Sami Kero / HS

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kiinteistösijoitusjohtaja Tomi Aimonen pitää yhtenä ratkaisuna Helsingin keskustan elinvoimaisuuden parantamiseen sitä, että kaupunki sallisi toimistotilojen muuttamisen osittain asunnoiksi.

Aimosen mukaan tämä toisi alueelle lisää palvelujen käyttäjiä, kun etätyö on vähentänyt keskustan liikennettä. Aimonen kokee, että uusien asuntojen rakentaminen tai remontoiminen ydinkeskustaan on tehty kohtuuttoman vaikeaksi.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin ydinkeskustan suurin omistaja haluaa keskustaan asuntoja”

Viimeisimmät näkökulmat