Kokeile kuukausi maksutta

Turku metsästää uusia pientalotontteja – asukkailta kerätään näkemyksiä ja ehdotuksia

Etusijalle nousevat jo olemassa olevan infran, palveluiden ja liikenneyhteyksien lähellä olevat alueet.

Selvitys on osa Turun kaupungin pormestariohjelmaa, jossa pyritään lisäämään pientalotonttien tarjontaa ja rakentamista houkuttelevilla alueilla.  Se ei koske korkeaa rakentamista. Havainnekuva Kärsämäen alueesta.

Turun kaupunki on käynnistänyt täydennysrakentamisselvityksen, jonka tavoitteena on löytää omakoti-, pari- ja rivitaloille uusia rakennuspaikkoja. Uusia tonttipaikkoja etsitään sekä kaupungin että yksityisten omistajien maa-alueilta.

Selvitys on osa Turun kaupungin pormestariohjelmaa, jossa pyritään lisäämään pientalotonttien tarjontaa ja rakentamista houkuttelevilla alueilla.  Se ei koske korkeaa rakentamista.

Selvityksellä etsittävien uusien tonttien avulla pyritään täydentämään kaupunkirakennetta ja monipuolistamaan asumismuotoja. Uudet asukkaat lisäävät myös palveluiden kysyntää.

Täydennysrakentaminen voi kattaa laajoja usean tontin ja kymmenien rakennusten alueita tai vain yksittäisiä tontteja. Etusijalle nousevat jo olemassa olevan infran, palveluiden ja liikenneyhteyksien lähellä olevat alueet.

Asukkaiden näkemyksiä sopivista rakentamisen paikoista kerätään syksyn aikana kyselyn ja työpajojen avulla. Jatkoon pääsevät toteutuskelpoisimmat ja alkuvuodesta 2023 asukkaat kutsutaan kommentoimaan ja arvioimaan karsinnan läpäisseitä kohteita.

Lopullinen selvitys valmistuu kevään 2023 aikana. Konsulttina selvitystyössä on Ramboll Finland.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turku metsästää uusia pientalotontteja – asukkailta kerätään näkemyksiä ja ehdotuksia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat