Kokeile kuukausi maksutta

Rautakaupan myynti laski roimasti – ”En muista lähihistoriasta näin haasteellisia aikoja”

Rauta- ja sisustuskauppayhdistys Rasi toivoo muutosta kotitalousvähennykseen.

Rautakaupan myynti laski.

Rautakauppojen myynti laski Rasi ry:n tilaston mukaan vuonna 2023 17,1 prosenttia. Viimeisen kvartaalin lasku oli peräti 19,5 prosenttia.

”Tämä oli odotettavissa rakentamisen yleisen heikon tason johdosta”, Rauta- ja sisustuskauppayhdistys Rasin toimitusjohtaja Minna Liuksiala sanoo tiedotteessa.

Rautakauppojen heikon myynnin taustalla on Rasin mukaan uudisrakentamisen romahdusmainen lasku, asuntokaupan pysähtyminen ja kuluttajien heikko luottamus tulevaisuuteen. Korkealla olleet korot eivät ole kannustaneet ihmisiä suurempiin remontteihin, ja ostovoiman kesästä alkanut parantuminen ei ole näkynyt rakentamisen ja remontoinnin hankkeissa vielä.

”En muista lähihistoriasta näin haasteellisia aikoja. Mikään tuoteryhmä ei nyt ole pelastamassa toimialaa eikä eroja juuri näy asiakasryhmittäinkään. Niin ammatti- kuin tee-se-itse -rakentajat ovat lamaannuksissa.”

Liuksialan mukaan Rasin viesti on ollut tehdä Ruotsin mallin mukaisesti pikaisesti korotus kotitalousvähennykseen remontoinnin tukemiseksi ja laajentaa kotitalousvähennys koskemaan myös kiinteistöyhtiöitä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rautakaupan myynti laski roimasti – ”En muista lähihistoriasta näin haasteellisia aikoja””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat