Kokeile kuukausi maksutta

Kysely: Suurin osa asuntosijoittajista on selvinnyt hyvin vastikemaksuista

Vain aniharva sijoittaja on joutunut myymään asuntonsa korkojen nousun seurauksena.

Asuntosijoittajat ovat pitäneet asunnoistaan kiinni. Kuva: Karoliina Paatos

Suomen Vuokranantajien Vuokranantaja-barometrin mukaan 91,5 prosentilla asuntosijoittajista ei ole ollut viimeisen puolen vuoden aikana minkäänlaisia vaikeuksia maksaa taloyhtiölle hoito- tai rahoitusvastikkeita.

Barometriin vastasi lähes 2 500 yksityistä vuokranantajaa maalis-huhtikuussa.

”Tietenkin jokainen tapaus, jossa vastikkeita jää rästiin, on todella valitettava. Jos osakkaalla on ongelmia maksaa vastikkeita tai esimerkiksi oma maksukyky heikkenee, toimenpiteisiin tulee ryhtyä viipymättä. Lisäksi jokaisen kannattaa miettiä realistisesti omaa maksukykyä jo ennen asunnon ostoa sekä tutustua huolellisesti taloyhtiön taloudelliseen tilanteeseen”, sanoo Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Sanna Hughes.

Suurimman osan (59 prosenttia) barometrin vastaajista ei ole tarvinnut tehdä toimenpiteitä myöskään korkojen nousun takia.

Vain 3,6 prosenttia vastaajista ilmoittaa myyneensä asunnon tai asuntoja korkojen nousun seurauksena. Joka kuudes ilmoittaa, että on myynyt muuta varallisuutta tai käyttänyt säästöjä. Kulutuksesta on säästänyt viimeisen puolen vuoden aikana reilu viidennes.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kysely: Suurin osa asuntosijoittajista on selvinnyt hyvin vastikemaksuista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat