Kokeile kuukausi maksutta

Asiantuntija juomavesidirektiivin markkinavalvontaan

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Sijainti Helsinki, Tampere
Päivämäärät Julkaistu 5.5.2023 Hae viimeistään 17.5.2023

Etsimme asiantuntijaa juomavesidirektiivin markkinavalvontaan vakituiseen ylitarkastajan virkaan Helsinkiin tai Tampereelle.

Työssäsi tulet valvomaan, että markkinoille saatettavat talousveden kanssa kosketuksissa olevat tuotteet ja materiaalit täyttävät niitä koskevat vaatimukset.

Tehtävä on Tukeissa uusi ja työhösi tulee kuulumaan valvontaprosessin ja tietojärjestelmien kehitys. Valvonnan lisäksi osallistut asiantuntijana säädösten ja standardien kehittämiseen ja toimeenpanoon. Lisäksi hoidat sidosryhmä- ja viranomaisyhteistyötä erilaisissa työryhmissä.

Työhösi kuuluu tuotteiden markkinavalvontaa tekemällä markkinakatsauksia, kenttä- ja asiakirjavalvontaa ja teettämällä tuotetestaushankkeita.

Työhösi kuuluu myös viestintää ja kuluttajien sekä yritysten neuvontaa. Laadit tiedotteita ja ohjeita sekä osallistut koulutustilaisuuksiin luennoitsijana. Lisäksi pääset mukaan kehittämään valvontaa ja tuotteiden vaatimustenmukaisuutta osallistumalla erilaisiin projekteihin.

Hakijalta odotamme

Olet asiantuntija ja osaaja, jolla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja siihen liittyvää tai soveltuvaa aiempaa kokemusta vähintään kolme (3) vuotta. Soveltuva korkeakoulututkinto voi olla esim. rakentamisen, rakennus-, talotekniikan-, ympäristö-, kemiantekniikan tai terveydensuojelun alalta.

Olet innovatiivinen ja luot uusia toimintatapoja muuttuvassa toimintaympäristössä ja tehtäväkentässä. Sinulla on kykyä ideoida viestinnän toimenpiteitä modernilla otteella ja toteuttaa niitä yhdessä asiantuntijoidemme kanssa.

Viihdyt työssä, jossa pääset hyödyntämään itsenäistä ja tavoitteellista työotettasi sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitojasi. Suhtaudut rakentavasti eri sidosryhmiin ja koet tärkeäksi turvallisuuden, luotettavuuden ja tiedon edistämisen. Paineensietokyky, systemaattisuus, suunnitelmallisuus ja kyky luovia hankalissakin asiakaskohtaamisissa ovat tärkeitä ominaisuuksia tehtävässä menestymiseen.

Arvostamme talousveden kanssa kosketuksissa oleviin tuotteisiin liittyvän EU- ja kansallisen lainsäädännön ja standardisoinnin tuntemusta sekä aiempaa kokemusta valtiohallinnon tai rakennusvalvonnan valvontatehtävistä.

Lisäksi sinulla on
• hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot
• oma-aloitteinen ja vastuullinen työskentelytapa
• kyky selkeään suulliseen ja kirjalliseen ilmaisuun
• kyky suunnitella ja toteuttaa oman vastuualueen työt
• kyky toimia projektipäällikön tehtävissä.

Työssä tarvittava kielitaito

Kielitaitosi täyttää virkamieskriteerit: puhut ja kirjoitat vähintään tyydyttävästi myös ruotsia. Englannin kielen taitosi on hyvä eli pystyt osallistumaan sujuvasti myös EU-yhteistyöhön ja kommunikoimaan ulkomaisten toimijoiden kanssa.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkkasi koostuu tehtäväkohtaisesta palkanosasta, joka on 3 883 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksamme henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvan palkanosan, joka on alussa työkokemuksestasi riippuen 10 – 22,75 % tehtäväkohtaisesta palkasta ja nousee työkokemuksen lisääntyessä enintään 43,5 %:iin.

Edut

Panostamme Tukesissa henkilöstömme viihtyvyyteen ja pysyvyyteen.

Tarjoamme sinulle muun muassa:
• liukuvan työajan sekä hyvät mahdollisuudet työn ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen
• hyvät etätyömahdollisuudet ja modernit työskentelytilat
• tukea ja rohkaisua osaamisen jatkuvaan kehittämiseen
• laajat työterveyspalvelut
• Smartum liikunta- ja kulttuuriedut
• lounastuen (Epassi)
• monipuolista työhyvinvointitoimintaa.

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Virkaan nimitettäessä voidaan noudattaa neljän kuukauden koeaikaa.

Virkaa hakeneiden nimet ovat julkista tietoa.

Lue lisää ja hae tehtävää täältä >

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero (ID: 32-665-2023). Hakemuksia ei palauteta.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto
PL 66
00521
Helsinki

Hakuaika päättyy 17.5.2023 klo 14.30

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Viimeisimmät näkökulmat