Kokeile kuukausi maksutta

Erityisasiantuntija / Kestävä asuminen ja rakentaminen

Tampereen kaupunki
Sijainti Tampere
Päivämäärät Julkaistu 20.4.2023 Hae viimeistään 28.4.2023

Kestävä asuminen ja rakentaminen -yksikkö valmistelee, koordinoi ja toteuttaa kaupungin päätöksentekoelimissä hyväksyttyä asuntopolitiikkaa sekä tekee siihen liittyvää edunvalvontaa. Tavoitteena on varmistaa kaupungin väestönkasvun edellyttämä asuinrakentaminen, asuntotuotannon kilpailun syntyminen, asumisen kohtuuhintaisuus, asumisvaihtoehtojen monipuolistaminen, sosiaalisen asuntotuotannon kehittäminen ja asuinalueiden negatiivisen eriytymiskehityksen ehkäiseminen. Työ on tiivistä yhteistyötä muun muassa Pirkanmaan hyvinvointialueen, ARA:n sekä yleishyödyllisten ja muiden rakentajatahojen kanssa. Yksikkö hoitaa lisäksi asuntolainsäädännössä kaupungille asetetut viranomaistehtävät ja yksiköllä on myös avustuksiin ja henkilökohtaisiin asuntolainoihin kohdistuvia tehtäviä. Hiilineutraaliuden sekä kiertotalouden edistäminen ja kaikkiaan kestävä asuminen ja rakentaminen ovat keskeisiä yksikön tavoitteita. Käynnissä olevan kaupunginosaohjelman ja kaupunkitasoisen kaupunginosakehittämisen koordinointi ovat yksikön työssä tärkeitä. Yksikköä johtaa asunto- ja kehityspäällikkö. Työskentelytapamme perustuu tiimityöhön, johon jokainen tiimin jäsen tuo oman asiantuntemuksensa.

Haemme sinua ERITYISASIANTUNTIJA tositarkoituksella osaksi meidän tiimiä! Aloitus tässä vakituisessa tehtävässä on joustavasti sopimuksen mukaan.

Erityisasiantuntijan tehtävässä edistät ja kehität asunto- ja maapolitiikan linjauksissa edellytettyä asuntotuotannon yhteistyötä, asuntotuotannon monipuolisuutta sekä kohtuuhintaisen asuntotuotannon edellytyksiä. Teet yhteistyötä konserniin kuuluvien vuokra-asuntoyhteisöjen, muiden yleishyödyllisten toimijoiden sekä asuntorakennuttajien ja -rakentajien kanssa. Osallistut säännöllisten foorumien järjestämiseen. Tehtävässä tuet yhteistyötämme kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen omistajatahojen sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa. Erityisryhmien asumiseen liittyvän kehittämisen ja toimeenpanon yhteistyö hyvinvointialueen kanssa kuuluu myös erityisasiantuntijana tehtäviisi. Osallistuminen alueellisen eriytymiskehityksen ehkäisyyn ja kaupunginosakehittämiseen on merkittävä osa työtäsi.

Yhteistyötä tehdään kaikkien kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän yksiköiden, kaavoituksen sekä mm. isojen kaupunkien sekä konsulttien kanssa. Tehtävään kuuluu asumisen ja asuntorakentamisen edunvalvontaa valtakunnan tasolla, regulaatiomuutosten seuraamista sekä TKI-toimintaan ja verkostojen työskentelyyn osallistumista.

Työssäsi hyödynnät rohkeaa ja kehittämismyönteistä asennetta, sillä pääset osaltasi vaikuttamaan tämän uuden tehtävän sisältöön. Nautit yhteistyöstä ja verkostoissa työskentelystä, niissä pääset hyödyntämään erinomaisia vuorovaikutustaitojasi sekä valmiutta monipuoliseen sidosryhmäyhteistyöhön.

Työtä teemme joustavasti hybridimallissa, toimistomme sijaitsee Tampereen ytimessä Frenckellissä. Tarjoamme kattavat henkilöstöetuudet, kuten työterveyshuollon, työmatka- ja ruokailuetuuden sekä liikunta- ja kulttuurisetelin. Tuemme henkilöstön kehittymis- ja kouluttautumismahdollisuuksia.

Edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai työkokemuksen kautta hankittua tehtävän edellyttämää osaamista.

Eduksi katsotaan kokemus yhteistyöstä rakennuttajien ja rakentajien kanssa, alueiden kehittämisestä sekä erityisryhmien asumisesta. Kokemus verkostokehittämisestä, monialaisten asiantuntijatyöryhmien vetämisestä ja sitouttamisesta katsotaan myös eduksi.

Lisätietoja tehtävästä antaa asunto- ja kehityspäällikkö Auli Heinävä, puh. 040 800 7391, 18.4. klo 8-9, 21.4. klo 9-10, 24.4. klo 12-13 ja 26.4. klo 15-16.

Hakuaika päättyy 28.4.2023.

Tehtävää haetaan Kuntarekryssä täältä > Hae työpaikkaa -painikkeesta. Ohjeita hakemiseen löydät https://www.tampere.fi/tyo.
Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon.

Lisätietoa hakemisesta saat Monetra Pirkanmaan rekrytointipalveluista puh. 040 806 3184, rekrytointi.pirkanmaa@monetra.fi.

Näetkö itsesi jo osana meitä? Tervetuloa Tampereen tekijäksi!

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Viimeisimmät näkökulmat