Kokeile kuukausi maksutta

Ziggy voitti Kuninkaantammen arkkitehtikilpailun

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy järjesti yhdessä Helsingin kaupungin kanssa arkkitehtuurikutsukilpailun Kuninkaantammen uudelle asuinalueelle sijoittuvan asuntokorttelin suunnittelusta. Voittajaksi valittiin arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula Oy:n suunnitelma ”Ziggy”.

Suunnitelma sai kiitosta etenkin julkisivujen jäsentelystä ja rytmikkäästi polveilevasta kattomuodosta sekä kuvataiteesta innoituksensa saaneesta värimaailmasta, jotka yhdessä hyvien asuntopohjien kanssa luovat mielenkiintoisen kokonaisuuden. Kutsukilpailuun osallistui neljä arkkitehtitoimistoa.

Kuninkaantammesta halutaan persoonallinen ja vetovoimainen, hyvin toimiva pikkukaupunkimainen asuinalue. Kilpailun tavoitteena olikin löytää Kuninkaantammen henkeen sopiva suunnitteluratkaisu, joka on arkkitehtonisesti ja kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ja ratkaisuna toteutuskelpoinen.

Kilpailun tavoitteena olivat lisäksi kohtuuhintaiset ja toimivat asumisratkaisut pien- ja lapsiperheiden tarpeet huomioiden, energiatehokkuus sekä pihan suunnittelussa hulevesien hallinta.

Tuomariston mielestä voittaneessa suunnitelmassa nämä tavoitteet toteutuivat.

Helsingin kaupunki on varannut tontin TA-Asumisoikeus Oy:lle asumisoikeusasuntojen suunnittelua varten. Koska tontti sijaitsee kaupunkikuvallisesti keskeisellä paikalla, edellytti kaupunki arkkitehtuurikutsukilpailun järjestämistä. Tontti tulee suunnitella ja toteuttaa kilpailun voittaneen kilpailuehdotuksen mukaisesti tai vähintäänkin siitä ilmenevää laatutasoa ja perusratkaisuja noudattaen.

Tavoitteena on aloittaa rakentaminen kesällä 2017.

Kuninkaantammi rakentuu Luoteis-Helsinkiin Keskuspuiston ja Vantaanjoen tuntumaan, Hakuninmaan pientaloalueen pohjoispuolelle. Vanhan teollisuus- ja varastorakennusten alueen muodonmuutos 5 000 asukkaan kaupunginosaksi on jo alkanut. Alue rakennetaan ekologisesti kestäviä suunnitteluratkaisuja noudattaen ja hulevesien hallinnassa suositaan luonnonmukaisia viivytysmenetelmiä.

Kuninkaantammen keskustasta tulee kerrostalovaltainen, ja keskustaa ympäröivät pientaloalueet puistoineen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ziggy voitti Kuninkaantammen arkkitehtikilpailun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat