Kokeile kuukausi maksutta

Kuninkaantammen asuntorakentaminen alkaa

Skanska rakentaa Helsingin Kuninkaantammen alueen ensimmäiset asunnot.

Kuninkaantammen ensimmäisen asuntokohteen Helsingin Umbran sisäpihanäkymä.

Kahteen vapaarahoitteiseen kohteeseen nousee yhteensä 128 omistus- ja vuokra-asuntoa.

Kuninkaantammi rakentuu Luoteis-Helsinkiin Keskuspuiston ja Vantaanjoen tuntumaan, Hakuninmaan pientaloalueen pohjoispuolelle. Vanha teollisuus- ja varastorakennusten alue muuttuu tulevaisuudessa noin 5 000 asukkaan kaupunginosaksi.

Alueen keskustasta tulee kerrostalovaltainen ja sitä ympäröivät pientaloalueet puistoineen. Asuntorakentaminen kiihtyy vuonna 2016, jolloin tavoitteena on yli 600 uuden asunnon rakentamisen aloitus.

Rakennuttajina ja rakentajina tulevissa kohteissa ovat A-Kruunu Oy, Avain Vuokrakodit Oy, Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT, Jatke Uusimaa Oy, JM Suomi Oy, Rakennusliike Reponen Oy, YIT Rakennus Oy sekä Yrjö ja Hanna -säätiö.

Kuninkaantammi on hulevesien hallintamenetelmien pilottialue, jossa uudet suunnitteluratkaisut tulevat näkymään sekä asuinpihoilla, kaduilla, aukioilla että puistoissa. Pihojen suunnittelussa suositaan näkyviin jääviä sadepuutarhoja.

Hulevesiä käsitellään syntypaikallaan ja vesiä viivytetään kosteikoissa ja viheralueilla. Hulevesien hallinnalla saadaan rankkasateiden aiheuttamat tulvat kuriin ja estetään haitallisten epäpuhtauksien valuminen vesistöihin.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuninkaantammen asuntorakentaminen alkaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat