Kokeile kuukausi maksutta

Talvivaaran jätevesiallas vuotaa taas – ely pohtii tehtaan avaamista

Talvivaaran kaivoksen jätevesiallas vuotaa jälleen. Aamulla vuoto jo tyrehtyi, mutta se alkoi aamupäivän aikana uudestaan. Yhtiön mukaan vesi menee turvapadoille, ei luontoon.

Talvivaaran kaivoksen jätevesiallas vuotaa jälleen. Aamulla vuoto jo tyrehtyi, mutta se alkoi aamupäivän aikana uudestaan. Yhtiön mukaan vesi menee turvapadoille, ei luontoon.

”Paikkaustyöt kaivoksella jatkuvat täysillä. Päivänvalon aikaan me ollaan lisätty porukkaa paikkaustöihin”, kaivosyhtiön viestintäpäällikkö Olli-Pekka Nissinen kertoo.

Hänen mukaansa vesi menee turvapadoille, ei luontoon.

Kainuun ely-keskus pohtii päivän aikana Talvivaaran metallitehtaan avaamista. Se neuvottelee asiasta muun muassa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston kanssa. Päätös tehtaan käynnistämisestä tehdään aikaisintaan illansuussa.

Kaivosyhtiö jätti metallitehtaan avaamiseen liittyvän selvityksensä Kainuun ely-keskukselle eilen. Ely-keskus on vaatinut selvitystä tehtaan altaan turvallisuudesta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Talvivaaran jätevesiallas vuotaa taas – ely pohtii tehtaan avaamista”

  1. Korruptio jyllää. Ely-keskuksen korruptiokytkökset tehtaan kanssa tutkittava.
    Luonnonraiskaus seis.

    1. Outokumpu myi ja Pekka osti eurolla, eli halvalla meni.
      Vanha sanonta sanoo, että ”markan suutari tekee kympin vahingon”, mutta taitaa näin euron aikaan vahingotkin olla kalliimpia?
      Eikä tässä vielä kaikki, mutta ompahan harjottelua Olkiluodon uuden reaktorin käynnistymistä odotellessa.

      1. Ydinvoima minullakin tuli mieleeni. Fukushimassakin piti olla vain pieni ongelma, joka hoidetaan kuntoon. Vähitellen koko karmeus paljastui. Taitaa käydä samoin Talvivaarassa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat