Järvenpään Perhelän korttelin arkkitehtikilpailun voitto Arkkitehtiryhmä A6:lle

Järvenpään kaupungin ja Skanskan järjestämän arkkitehtikilpailun Perhelän korttelin suunnittelusta on voittanut Arkkitehtiryhmä A6 Oy. Palkintolautakunta valitsi yksimielisesti parhaaksi Arkkitehtiryhmä A6:n ehdotuksen nimeltä ”Semafori”. Kilpailussa oli tehtävänä suunnitella uudelleen Järvenpään keskustassa sijaitseva kortteli, johon tulee yhteensä 27 000 kerrosneliömetriä asuntoja, toimistoja ja liiketilaa. Asuntojen osuus on noin 15 000 ja liike- ja toimistotilojen noin 12 000 kerrosneliömetriä.

Järvenpään kaupungin ja Skanskan järjestämän arkkitehtikilpailun Perhelän korttelin suunnittelusta on voittanut Arkkitehtiryhmä A6 Oy. Palkintolautakunta valitsi yksimielisesti parhaaksi Arkkitehtiryhmä A6:n ehdotuksen nimeltä "Semafori". Kilpailussa oli tehtävänä suunnitella uudelleen Järvenpään keskustassa sijaitseva kortteli, johon tulee yhteensä 27 000 kerrosneliömetriä asuntoja, toimistoja ja liiketilaa. Asuntojen osuus on noin 15 000 ja liike- ja toimistotilojen noin 12 000 kerrosneliömetriä.

image

Lautakunta kiittää ”Semaforia” kaupunkirakenteen johdonmukaisuudesta ja selkeydestä. Ehdotuksen määräävät elementit ovat kahden liikekerroksen korkuinen, ympäröivää katutilaa tiiviisti rajaava jalusta ja sen päälle tulevat asuintornirakennukset. Tornit sijoittuvat Sibeliuksenkadun ja Helsingintien varteen, ja niiden väliin muodostuu kapeahko piha. Järvenpään keskustan kaupunkikuvallisen maamerkin muodostaa Mannilantien korkein 18-kerroksinen torni, joka sivuaa 1940-luvulla rakennettua Perhelän funkkistaloa.

Raadin mukaan voittaneen ehdotuksen jatkosuunnittelussa pitäisi vielä pohtia asuintornien määrää. Nyt suunnitellut tornit ovat korkeudeltaan 8-, 12- ja 18-kerroksisia. Myös asuntotornien rakennetta ja porrasjärjestelyjä on vielä hiottava.

Voittaneen suunnitelman perusteella on tarkoitus uudistaa Perhelän asemakaavaa vuoden 2008 aikana. Perhelän kortteli on noin 200 metrin päässä rautatieasemasta Sibeliuksenkadun, Mannilantien, Helsingintien ja Ahomaanraitin rajaamalla alueella.

”Jos korttelin asemakaava saadaan valmiiksi vuonna 2008, uusien asuntojen ja toimistojen sekä liiketilojen rakentaminen voitaisiin aloittaa vuonna 2009. Rakentaminen toteutetaan vaiheittain noin kahden, kolmen vuoden aikana”, kertoo johtaja Raimo Poikela Skanska Talonrakennus Oy:stä.

Perhelän maita ei omista Järvenpään kaupunki, vaan Skanska on sopinut niiden hankinnasta eri maanomistajien kanssa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Järvenpään Perhelän korttelin arkkitehtikilpailun voitto Arkkitehtiryhmä A6:lle”

  1. Havainnekuvasta puuttuvat graffitit ja narkomaanit sekä autot ja siniset valot.
    Valojakaan tuskin on varaa pitää yöllä päällä.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat