Kokeile kuukausi maksutta

Puurakentamista lobbaava yritysryhmä: Lupaamme korkeaa rakentamisen laatua

Suomessa toimivaa puualan teollisuutta ja sitä lähellä olevia tahoja edustava ryhmä lobbaa kaavoituksen ja palomääräysten yhtenäistämisen puolesta. Vastapainoksi luvataan pitää yllä korkeaa rakentamisen laatua.

Suomessa toimivaa puualan teollisuutta ja sitä lähellä olevia tahoja edustava ryhmä lobbaa kaavoituksen ja palomääräysten yhtenäistämisen puolesta. Vastapainoksi luvataan pitää yllä korkeaa rakentamisen laatua.

Ryhmä on lähestynyt poliittisia päättäjiä ja tiedotusvälineitä ”parempaa rakentamista kaikille” -tavoitteen saavuttamiseksi. Tämän tavoitteen saavuttaminen edellyttää ”aktiivisuutta ja konkreettisia toimenpiteitä niin yhteiskunnalta ja loppukäyttäjiltä kuin meiltä itseltämme”, ryhmä kertoo.

Yhteiskunnalta ryhmä odottaa kaavoituksen ja palomääräysten yhtenäistämistä kautta Suomen. Suunnitteluosaamista ja yleistä tietoisuutta puun käyttömahdollisuuksista rakennusalalla on lisättävä esimerkiksi monipuolisten koulutusohjelmien kautta. Juuri rakennesuunnittelu on ryhmän mukaan yksi puurakentamisen puollonkauloista.

Ryhmän mukaan kilpailua tulee monipuolistaa ja edistää siten, että puu pääsee tasapuolisesti mukaan kilpailuun päätettäessä talonrakennusmateriaaleista. Lisäksi asumiselle on lanseerattava omat laatukriteerit, jotka voisivat liittyä esimerkiksi ääneneristykseen, sisäilman laatuun ja  turvallisuuteen.

Loppukäyttäjät ryhmä haastaa pitämään rakennuksista hyvää huolta. Kiinteistöjen huolto ja ylläpito on hoidettava ohjeiden mukaisesti ja pitkäjänteisesti.

”Me teollisuuden edustajat lupaamme pitää ylä korkeaa rakentamisen laatua. Puurakentamisessa hyödynnämme katkeamatonta kuivaketjua rakentamisen aikana – tai rakennustekniikan niin vaatiessa – muuten varmistamme rakenteiden kuivuuden. Vain näin menetellen vältymme homeelta, sieniltä ja muilta terveyteen ja tai esteettisiin arvoihin haitallisesti vaikuttavilta tekijöiltä rakennuksen elinkaaren aikana”, ryhmä lupaa.

Ryhmä myös vetoaa työllisyysvaikutuksiin ja vientimahdollisuuksiin, sekä usein esitettyihin puun myönteisiin ominaisuuksiin.

Kannanoton allekirjoittaneet henkilöt edustavat Tikkurilaa, Honkarakennetta, Induforia, Isoveria, (Saint-Gobain rakennustuottet), Koskista, Lakeaa, Puuinfoa, Rakennusliike Reposta ja Siparilaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Puurakentamista lobbaava yritysryhmä: Lupaamme korkeaa rakentamisen laatua”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat