Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Rakentamisen Ruusut OP-Vallilalle ja Meripaviljongille

Helsingin rakennuslautakunnan vuotuinen tunnustuspalkinto, Rakentamisen Ruusu, jaettiin 19.1 jo 21. kerran. Rakentamisen Ruusu on tunnustus poikkeuksellisen laadukkaasta rakennettuun ympäristöön liittyvästä työstä. Ruusut saivat OP:n uusi toimitalo Vallilassa ja Meripaviljonki Hakaniemessä.

Hakaniemen rannan Meripaviljonki

OP Vallila ja Meripaviljonki edustavat ajankohtaista täydennysrakentamista.

OP:n uusi toimitilarakennus on paluuta 1900-luvun alkuvuosikymmenten korkeatasoiseen pankki- ja liiketila-arkkitehtuuriin, rakennuslautakunta perustelee. Se on saanut jo  useita rakentamisen palkintoja ansioistaan.

JKMM Arkkitehdit Oy voitti OP-Pohjolan järjestämän arkkitehtuurikilpailun Vallilan korttelin Teollisuuskadun puoleisen julkisivun uudistamisesta ja yhden korttelin rakennuksen korvaavasta uudisrakennuksesta. Kilpailuvoitto laajeni kattamaan lähes koko korttelin.

Pääosa korttelista on valmistunut. Rakennus on yhdistetty taitavasti lähiympäristön vanhempaan rakennuskantaan, eikä se suuresta mittakaavastaan huolimatta riko kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Puu-Vallilan luonnetta. Rakennuksen sisätilat muodostavat kokonaisuuden, jossa korostuvat kotimaisuus, suomalainen luonto ja moderni perinne.

Eläintarhanlahdella kelluva, Helsingin Työväenyhdistys ry:n rakennuttama ravintolarakennus Meripaviljonki toteuttaa rakennuslautakunnan mukaan ansiokkaasti Helsingin merellisyyden politiikkaa. Se rikastaa Siltasaaren historiallisesti arvokasta kaupunkikuvaa ja säestää Ympyrätalon pyöreää muotoa. Rakennus vastaa Helsingin kaupungin ranta-alueiden aktivoimisen tavoitteeseen.

Julkisivujen haasteellinen muotokieli on tuottanut lukuisan määrän detaljeja, joihin suunnittelija ja rakentajat ovat paneutuneet tuloksellisesti. Rakennusteknisesti ainutlaatuisen kohteen suunnittelu ja toteutus ovat edellyttäneet eri osapuolilta uskallusta ja luovuutta

Kunniamainintoja rakennuslautakunta päätti antaa kolmelle erityyppiselle hankkeelle. Ruskeasuon siirtolapuutarha ry:n rakennustoimikunta, uudisrakennus Heka Viikinmäki Harjannetie 13 ja IPI Kulmakuppila Porthaninkatu 13:ssa saivat kunniamaininnat.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Rakentamisen Ruusut OP-Vallilalle ja Meripaviljongille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat