YIT osti Pasilan aseman ja sen ympäristön 141 miljoonalla eurolla

YIT allekirjoitti sopimuksen Keski-Pasilan Tripla-hankkeen maakaupoista Helsingin kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Tonttien lisäksi YIT ostaa Senaatti-kiinteistöiltä Pasilan aseman. Pasilan aseman velaton kauppahinta on 13 miljoonaa euroa ja tonttien kokonaiskauppahinta 141 miljoonaa euroa.

YIT allekirjoitti sopimuksen Keski-Pasilan Tripla-hankkeen maakaupoista Helsingin kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Tonttien lisäksi YIT ostaa Senaatti-kiinteistöiltä Pasilan aseman. Pasilan aseman velaton kauppahinta on 13 miljoonaa euroa ja tonttien kokonaiskauppahinta 141 miljoonaa euroa.

Kauppahinnasta on maksettu ennakkomaksuna noin 13 miljoonaa euroa ja loppukauppahinta maksetaan useassa erässä noin kuuden vuoden aikana. Pääosa tonteista ostetaan Triplan kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteuttamista varten perustettuun projektiyhtiöön, josta YIT:n omistusosuus tulee joulukuussa 2015 allekirjoitetun aiesopimuksen mukaisesti olemaan 35 prosenttia.

Tehty kauppa perustuu Helsingin kaupungin, valtion ja YIT:n jo aiemmin solmimiin sopimuksiin. Hankkeen toteutussopimus allekirjoitettiin vuonna 2014 Helsingin kaupungin, Senaatti-kiinteistöjen, Liikenneviraston ja YIT Rakennus Oy:n välillä. Samassa yhteydessä tehtiin kiinteistökaupan esisopimus sekä allekirjoitettiin kvr-urakkasopimus kaupungille tulevista julkisista osista.

Pasilasta rakentuu tulevina vuosina Helsingin toinen keskus. Alueen kehittäminen alkaa YIT:n Tripla-hankkeella, joka käsittää kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen sekä toimistotiloja, asuntoja ja hotellin. Triplan rakennustyöt käynnistyivät kesällä 2014 uuden Pasilan sillan rakentamisella nykyisen sillan eteläpuolelle. Parhaillaan alueella tehdään maanrakennustöitä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT osti Pasilan aseman ja sen ympäristön 141 miljoonalla eurolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat